Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyások! Első fürdetés?...

Kiskutyások! Első fürdetés? Hol? Hogyan?

Figyelt kérdés

Egyből belement vagy inkább húzódzkodott? Milyen samponnal mostátok?? STB.:)

Inkább a kerti kutyusokra lennék kíváncsi :D

2010. máj. 24. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon nem akart belemennu a vizbe es ockodott a sampontol ezert az elso 4-5 alkalommal nem hasznaltam sampont aztan megszokta!! De most sem orul a furdetesnek :):D
2010. máj. 24. 16:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én kutyusom már elmúlt 9 éves, és még mindig utál kádban fürdeni. Bezzeg az élő víz! Imád a stégről beugrani a vízbe legyen az labda, fadarab, amit ki kell hozni. Hogy miért szereti az egyiket és utálja a másikat? Ki tudja.
2010. máj. 24. 16:15
 3/6 RastaMama ***** válasza:

Mindenképp neki való sampont használj. Ha nincs kifejezetten kiskutyának való samponod, akkor inkább tiszta vízzel fürdesd. Az emberi készítmények-még ha pl babatermék is-inkább árt a bőrüknek, mint használ.

Mivel kiskutya, igyekezz pozitív élménnyé tenni neki az első fürdést, így a későbbiekben sem lesz baj.

Amúgy semmi extra, arra figyelj, hogy testnyílásba ne kerüljön sampon-pl fül, nemi szervek, szemek-

2010. máj. 24. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
A csapot lassan engedtem meg, nem hirtelen nagy sugárban, először csak kézzel pacskoltam végig a vizet rajta lábakon, oladalt és végül a hátán. Közben volt nálam jutalomfalat, és folyton dícsértem, vidám hangsúllyal bátorítottam, és néha egy-egy falatot kapott. A lényeg , hogy a sok pozitív dolog hatására (örülsz neki, dícséred, falat, simi) pozitív élmény lesz számára a fürdetés. Ha láttam, hogy nem annyira felszabadult, akkor samponozás közben masszíroztam a hátát, fenekét, és az ellazítja, kifejezetten élvezi!
2010. máj. 25. 11:24
 5/6 anonim válasza:

Mi egyszerű bobi sampont használunk, a tenyésztő javaslatára. Mivel vízi-vadász szerencsére semmi gondunk nem volt a fürdéssel.:)

Langyos vízzel mosd, és szerintem ne "dobd" bele rögtön, várd meg hogy érdeklődjön a víz iránt. (pl. tedd bele a kedvenc játékát)

2010. máj. 25. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, és a kutyák jobban érzékelik a víz melegséget, így ami neked már meleg, az neki már nagyon meleg, szóval langyos vízzel mosd!
2010. máj. 26. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!