A fürdés is árt a kiskutyának, vagy csak a fürdetés?
Köztudott, hogy maga a fürdetés nem tesz jót a kiskutyának, főleg, minél gyakoribb, mert fontos zsírokat veszít így a bőrfelülete, ami később problémákhoz vezet.
Azt viszont nem tudom, hogy ugyanez érvényes arra, ha csak simán tiszta vízben lubickol? Arra gondoltam, hogy kánikulában kitennék neki egy kis gyerekmedencét, illetve ha megnő, akkor nagy korában egy tóra le tudnék vele járni úszni. Ezekről is mondjak le, mert ez is rosszat tesz neki?
szia:)
nagyon jó olvasni, hogy végre valaki nem akarja agyonfürdetni a kutyáját!:):)
de nyugi, a sima víztől (pláne ha természetes víz, tehát nem egy klórozott medence) semmibaja nem lesz.:)
Egyaltalan nem tesz neki rosszat, sot.. max arra ugyelj h ha huvosebb van ne engedd furodni benne mert konnyen megfazhat.
A legtobb kutya tud, es szeret is uszni:)
Első: Nem olvastam sehol, csak nem tudom, hogy hogy van, ezért inkább kérdezek... :P
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ! Én is így gondoltam, de úgy gondolom, ha nem vagyok biztos, inkább kérdezzek olyanoktól, akik értenek hozzá! :)
Egyébként egy 12 hetes kis boxer szukám van, és szeretném, ha szeretné a vizet főleg a nagy nyári melegek miatt, meg mert jó móka kutyát pancsikoltatni szerintem. :)
Szerintem nem kell hülyére fürdetni a kutyákat, egyébként is egy évben egyszer, maximum kétszer fürdetem, csak ha nagyon muszáj. Bár én könnyen beszélek, mert kertben tartott kutyáim vannak, így nem zavar a friss levegőn a szaguk, ha meg néha viharkor, ilyesmikor beengedem, azt kibírja az ember. :) (A kicsin kívül van egy 11 éves keverék, aki utálja a vizet, előző tulaj brutálisan fürdette.)
Köszönöm még egyszer, ma, vagy holnap meg is veszem a medencét, felengedem csapvízzel, és mehet a móka! :)
17:23-kor írt! Nekem az állatorvosunk azt mondta, hogy lehetőség szerint minél ritkábban fürdessük meg, mert nem tesz neki jót. (Gödöllőn dr. Kovács Ilonához járunk, remek orvos, sokan hozzá járnak, mindig teltház van nála.)
Csak ebből fakadt a kérdésem, mert magát a pancsolást elfelejtettem megkérdezni, hogy azzal mi a helyzet, más-e, mint a fürdetés.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!