Kutya fürdetés, de hogyan?
Figyelt kérdés
Mamámék kutyájára nagyon rá férne már egy fürdés, kb egy éve nem volt megfürdetve, szegény már büdös meg tiszta kosz. Hogy kezdjem el a fürdetést? Egyből priccoljam le vízzel utána samponnal? Vagy inkább egyből samponos vízzel? Kézzel vagy valami szivaccsal? És kb mennyi ideig hagyjam rajta a sampont?2011. aug. 26. 16:09
1/7 anonim válasza:
Mekkora, milyen kutya? Hol fürdeted, lakásban, kertben?
2/7 anonim válasza:
akárhogy is csinálod nagyon fontos hogy fürdetés után jól szárítsd meg. szóval vagy nagyon melegben csináld(mázlid lesz az elkövetkező napokban) vagy törölközővel alaposan töröld át, esetleg a ha bírja hajszárító. a szőr alatt a vizes bőrön könnyen elszaporodhatnak bacik vagy gombák és egy egész testre kiterjedő gennyes bőrgyulladás alakulhat ki, az meg még büdibb, meg doki meg antibiotikum
3/7 anonim válasza:
ahogy én szoktam:
1. kösd meg a kutyát vagy kérj meg valakit, hogy erősen fogja, mert általában nem szeretik a fürdetést
2. vízzel alaposan locsold le+ kézzel szőrrel ellentétesen simogasd hogy mindenhol vizes legyen
3. sampont(spec kutyasampon vagy humán olcsósampon pl. wu2) oldd fel vízben így könnyebben el tudod oszlatni a kutyán plusz kevesebb is kell belőle
4. jó alaposan csutakold le. valószínű jól fog habzani. ennél a pontnál már általában belenyugodnak a sorsukba és megkövülten állnak.
5. ld. 2-es pont. akkor jó ha már nem habzik
6. törölközővel szárogasd meg. ha fésülgeted gyorsabban fog száradni
7. mosd el a cuccokat és vegyél fel száraz ruhát:)
4/7 anonim válasza:
én vettem neki az obiba vagy baumax v valahol 1 malteres nagy fekete ládát fekete, (német juhász), beleraktam ül nyugodtan hátára sampont jol bedörzsölöm aztán lemosom , 1ik kezemet a szeme felé teszem ne hogy belemenjen, végzett 1 lépést hátralépsz magátol kimászik
5/7 anonim válasza:
Tedd be a kádba, és spricceld le a vízzel. Ha kell, le is foghatod, mert az én kutyáim például ilyenkor mindig legszívesebben menekülőre fognák a dolgot... Aztán jöhet a sampon, szépen mindenhol dörzsöld meg a szőrét, de a szeménél vigyázz, nehogy nagyon belemenjen. Szerintem simán csinálhatod kézzel. Hát, mi gyakran fürdetjük a kutyákat, szóval mi a sampont rögtön le is vizezzük, de te szerintem hagyd rajta úgy 1 percig.
6/7 anonim válasza:
fürdetés után ujjadra tekert vattával töröld ki a füléből a vizet, különben fülgyulladást kaphat
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! :)
2011. aug. 26. 16:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!