Illik a nagymamának adni az első fürdetés élményét?
Figyelt kérdés
Pár napja hallottam,hogy úgy illik,hogy a nagymama fürdeti meg először a babát miután hazajöttek a kórházból! Én nem engedtem anyukának ,úgy gondoltam,hogy az első fürdetés engem illet,semmi pénzért nem hagynám ki,de nem is mondta,hogy szeretné(de úgy készült,hogy ő fog fürdetni,mert én hátha még nem merem)!
Az első fürdetés nálunk a szülők dolga:) Sőt, az összes többi. Egyik gyerekemet sem fürdették a nagyszülők, max. anyunál, mikor már 4-5 éves koruk után ott aludtak.
Én ragaszkodnék a férjemmel való kettesben töltött első hetekhez.
2011. márc. 28. 13:56
2/21 anonim válasza:
Amikor az első gyrekünk született, egyikünk sem merte megfürdetni.
Hazajövetel után napon, jött anyós és após látogatóba, megkértük, hogy fürdessék meg a fiunkat:-))))
2011. márc. 28. 13:57
3/21 anonim válasza:
szia,
nálunk az első fürdetéskor csak mi hárman voltunk együtt, úgy éreztük az a miénk kell legyen :) viszont később természetesen hagytunk a nagyszülőknek is teret, had élvezzék ki Ők is!! :)
Ági
4/21 anonim válasza:
Nálunk itt se volt a nagymama, egyik sem.
Viszont a szomszédom tesója átjött segíteni, ő csecsemős nővér volt, és megmutatott mindent, gyakorlatilag ő fürdette meg először. És másnap már simán ment nekünk minden, mint a karikacsapás.
5/21 anonim válasza:
En errol nem is hallottam, de amugy sem lett volna igy. Anyukam nem egy tolakodo tipus, raadasul nem egy varosban lakunk. En azt gondolom, hogy a korhazbol hazajovetel utan inkabb az illik, hogy nem zavarni a kismamat a babaval, hacsak o kifejezeten nem az keri, hogy jojjenek. En orultem, hogy 2 hetig nem jott senki meg a csaladbol sem.
2011. márc. 28. 13:59
6/21 anonim válasza:
Nálunk születéstől apa fürdet minden nap, kivéve ha nincs itthon, szóval ez srácos program volt akkor is, most is az :) Nagyszülő majd fürdeti, ha náluk alszik.
2011. márc. 28. 14:02
7/21 anonim válasza:
Még nincs gyerekem, de az tuti, ha végre lesz, ki nem adom a kezemből, főképp anyósnak nem :D Főleg miután láttam, hogy milyen messzemenő következményei lesznek annak, ha anyós megkaparintja az egyik unokáját, de ez hosszú sztori :DDD
2011. márc. 28. 14:03
8/21 anonim válasza:
Sem anyukám, de senki nem jöhetett hozzánk az első egy hétben.
A bébiket (mert már két gyerekünk van), mindig apuka fürdeti, az az ő "posztja" már 3,5 éve, mindenki legnagyobb örömére. :o)
2011. márc. 28. 14:09
9/21 anonim válasza:
13.57:-) Mi is így voltunk:-) Ruhába megfogtuk de amikor le volt vetkőzve plusz hozzá a víz... Őszintén megmondom azt se tudtam, hogy fogjam. Egy hétig anyósom tanított minket:-D A férjem lekamerázta az első fürdést:-)
Mi a nagyinak adtuk az élményt
2011. márc. 28. 14:09
10/21 anonim válasza:
Régen tényleg volt ilyen szokás. Én elképzelni sem tudnám, hogy itt asszisztáljanak nekünk. Ráadásul hogy teszel akkor igazságot? Melyik nagyszülő fürdethet? Most fogom szülni a harmadikat, de most is úgy kértem a nagyszülőket, hogy az első két otthon töltött hetünket, látogatók nélkül szeretnénk eltölteni. Ez mindig kényes pont, de végül is feldolgozzák a nagyszülők is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!