Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell havonta hízniuk...

Mennyit kell havonta hízniuk a babáknak?

Figyelt kérdés

Hozzátáplálom a kislányom, de olyan érdekes, mert kevesebbet hízik. Itthon nincs mérlegem, csak szerdán tudom mérésre vinni, de úgy érzem, hogy nem hízik megfelelően.

Ha valóban nem úgy gyarapszik ahogyan kellene, akkor hova küldenek bennünket? (9 hónapos a lányom)

4 hónaposan duplázta a súlyát, és azóta egyre csökkent a gyarapodása, volt olyan hónap is, amikor semmit nem hízott.

2700 grammal született, és most 7 kg.

2011. márc. 28. 07:57
 1/6 anonim ***** válasza:

éN úgy tudom 6 hónapig havi 400g a felett havi 200g, de sok esetben már stagnálhat is a súlyuk egy kis időre ennyi idősen.

Amúgy én is bajba vagyok a hízással, kisfiam 5 hós és éppen csak meghízza az ajánlott 400g-ot, most 6,2 kg. De nem mondták eddig, hoy gond lenne.

2011. márc. 28. 08:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Ennyi idös korban már pár gramm hízás is hízás. Fogyni nem fogyhat, de ilyennkor leállnak a nagy hízással, söt elkezdenek intenzíven mozogni és még kevesebbet híznak.

Ha nem fogy akkor sehova sem fognak küldeni.

2011. márc. 28. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én lánykám átlagos súllyal született, most 7,6 kg és 8 hónapos. 2g-ot hízott az utóbbi hónapban.:D Mostanában nem nagyon eszik, várjuk, hogy kibújjon végre az első fog. Sokat mozog, ezért is lehet, hogy nem hízik. Onnantól, hogy hozzátáplál az ember és már megduplázta a súlyát, a babák gyarapodása lecsökken. Nincs olyan, hogy mennyit kell híznia, de ha hónapokig semmit nem gyarapszik, akkor ott már esetleg gond van. Ha csak egy hónapban nem hízik, következőben igen, aztán következőben megint nem, szerintem oké. Ha éhes, jelzi, hogy enni akar, éhen nem tud halni:D
2011. márc. 28. 08:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Ababának ha megvan heti 80-100 gram, haviból visszaszámolva, az teljesen jó.

Később ez még lassulhat is.

[link]

2011. márc. 28. 08:17
 5/6 anonim ***** válasza:

ha eleinte többet hízott, mint az átlag, és utána ez lassul, azzal semmi baj nincs! egyszerűen más ütemben hízta meg a magáét.

a hozzátáplálásnál amúgyis előfodul, hogy nem híznak úgy, mint előtte, meg gondolom, sokat kúszik, mászik, ami szintén lassítja.

úgy tudom,a havi 320g hízás a minimum.

2011. márc. 28. 08:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, hogy válaszolt, remélem nálunk nincsen gond :-(
2011. márc. 28. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!