Mennyi + ba kerül kb eltartani egy csöppséget havonta?
Attól függ!Hol laktok, hol vásároltok, milyen márkát, hisz pelenka és pelenka közt is van különbség árban (is).
Aztán függ attól is, hogy mennyire beteges a pici, hogy melyik orvos mit ír fel a baba születése előtt és sok sok mindentől.
Babakocsit vehetsz fél millióért újonnan, vagy vehetsz szintén újan akár 60 ezerért, vagy még olcsóbban.Aztán vehetsz használtan is, a legtöbb dolgot használtan is be tudod szerezni, amik nagyon jó minőségűek!
Mi pl örököltük a kiságyat, a babakocsikat, sok ruhát és játékot is, tehát nem kerültek nekünk semmibe.
Én egyszer már válaszoltam egy kérdésre itt a gyakorin, hogy mennyibe volt az indulás...180000 ft jött össze, pedig a babakocsit és a kiságyat harmadáron vettük, ruha nemigen volt új és minden hónapban vettünk/vettem valamit, hogy ne legyen sok egyszerre.Kb a 30hétre minden megvolt, pedig sokan mondták, hogy ráérünk még, de ha a végefelé veszünk mindent, nem lett volna karácsomyfánk se (jan.1-én szültem).Így is elég sok volt a kiadás, mikor megszületett a lányom az egyszeri anyasági (azthiszem 65000 ft) úgy elment mint a sicc.
Azóta úgy van, hogy a gyed és a családi 85%-a a gyerekre megy el.A többi a rezsi meg a kaja, aztán ha elfogy a pénzem akkor a párom fizet nagy puffogva míg megint nem kapok gyedet.56000 a gyedem egyébként és ugye 12200 a családi.
Ma elmentünk a rossmannba kaját venni a lányunknak és uyge mivel nekem kb 10-e óta nincs egy kanyim se (5-én kaptam gyedet, de 100000 is kevés lenne...)neki kellett fizetni.Csak zöld címkés cuccokjat vettünk (közeli lejáratú, kifutó ilyesmi fél és harmadáron)és fizetett 1600 ft-ot.Hőbörgött is mire közöltem, hogy mi ezt a lánnyal heti 2-3szor eljátsszuk és van, hogy többet hagyok ott, sőt, így ne csodálkozzon, hogy elmegy a pénz...
Na szóval vita az van mindig a pénzből és bizony nem könnyű, de éhen nem halunk és a villanyt sem kapcsolják ki, a gyereknek pedig mindene megvan.Bár én magamnak egy rendes ruhát nem vettem emberemlékezet óta, de ez már az én gondom :)
Én úgy gondolom, hogy amíg pici egy baba, addig csak pelenka kell meg popsitörlő (mert jóesetben szopik és nem kell tápszer, az is havi 6-8 ezer ft, én nem voltam ilyen szerencsés), aztán ahogy nő úgy kell neki egyre több dolog, a nagyobb ruháktól a játékokon át a lábának megfelelő cipőig, ami szintén nem olcsó.Később bölcsi, ovi menza meg ez-az ami kell még drágább lesz, de addigra ugye már dolgozik az ember (jóesetben) így változnak az arányok.
Bocs a panaszkodásért, remélem segítettem azért valamit:)
10,5 hós kiscsaj anyuja
Nálunk is kb. 260 ezer körül jött ki a kezdet, igyekeztünk mindenből jó minőségűt, de megfizethetőt venni.
Mivel itthon voltam sokat, így volt időm körülnézni a neten, a legtöbb bababoltnak van honlapja is. Kinéztük, hogy hol, milyet szeretnénk és azt vettük meg.
Sok mindenben előre gondolkodunk, pl. a szoba berendezését felnőtt korig használni lehet. A pelenkázót át lehet alakítani komóddá...
A születése óta kb. havi 25-35 ezer között van a gyerkőc, mert tápszeres. Most már kevesebb tápszert kell venni, de helyette gyümölcs, csirkemell, babajoghurt, babapuding, néhány üveg bébiétel, tejpép. A pelus nagyjából állandó.
Ha az elején hasfájós, akkor az is sok pénz, mert sokszor ki kell kísérletezni, mi segít a babán. Később a fogzásra szerek, esetleges betegség esetén a gyógyszer.
A nem kötelező oltásokat is meg kell venni, pl. a rota elleni elég drága, 18 ezer/db, de persze ez egyéni döntés, hogy szeretnétek-e adatni, vagy sem.
Télre több ruha kell, pulóverek, harisnyák, overall, ami nem olcsó. A cipők ára pedig pimaszul magas.
Bár még csak most fogok szülni, nekünk eddig a 400 ezer körül van.
Havonta pedig min. 30 ezerrel kalkulálunk majd!
kiságy 20 ezer,kókuszmatrac 6000,babakocsi (3az egyben)67ezer,ágynemű(baldachinnal,mindennel)12ezer,pelenkázó 4000,kiskád+állvány kb 9000,elektromos mellszívó használtan 18.000,elektromos sterilizáló 13.000,utazóágy 16ezer,
cumisüveget 2-t vettünk,2000,cumit kapta,de nem használjuk.
tejserkentő ez+az kb 5000 összesen(görögszénamag,teák)
Ruhák,textilpelenkák 20-30ezer körül szerintem.
Mivel sikerült végül szoptatnom fél éves koráig,így nekünk csak a popsitörlőre,pelusra kellett havonta költeni,ez kb. 12-13 ezer havonta.Piperecuccok kéthavonta kb. egy ezre.
Ezen felül meg a nem kötelező oltások,meg játékok,meg mindenféle,igényekhez igazodva:D
Az indulás kb. 300.000.- Mindent újonnan kellett megvennünk, és a középár kategóriából válogattunk. Havi szinten...ha figyelembe veszem, hogy nem akarta meginni a tápszert és a 300.-Ft-ostól kezdve a 10.000.-Ft-osig mindent kipróbáltunk + az elején csak üveges kaját volt hajlandó enni + magándoki + gyógyszerek + ruha + játékok + tisztálkodó szerek + pelenka, popsitörlő +++++
Persze ezek között van eseti kiadás is. Kb. havi 50.000.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!