Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól merjek mézet adni a...

Mikortól merjek mézet adni a kisfiamnak? És mennyit, milyen gyakran? Most 10 hós.

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Ételbe főzve (pl sóska) 10 hónapos korától adtam. 1 éves korától mokkás kanállal néha, immunerősítés céljából (decemberi a fiam).
2011. márc. 27. 21:55
 2/8 anonim ***** válasza:
38%

Teába nyugodtan adhatod,vagy esetleg vajas kenyéren. Azért nem ajánlják újabban,mert a sok méz vizet von el a szervezetből,illetve állítólag allergiát okoz a gyerekeknél. Biztos van ilyen gyerek is,de nálunk nem okozott gondot. Köhögéskor mindig mézet adott nekünk is az anyukám,de soha nem volt semmi bajunk tőle.

Ha adsz neki egy kanálkányit,akkor úgy is látod,hogy reagál rá.

2011. márc. 27. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
44%

Utána olvashatnál már kedves 64%-os nagymama, hogy nem azért nem ajánlott mézet adni, mert vizet von el a szervezettől, hanem a BOTULIZMUS MIATT!!!!!

Sütve-főzve lehet egy éves kor előtt is, ugyanis a botulizmusért felelős baktériumok magas hő hatására elpusztulnak.

2011. márc. 27. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:

És valamit kiemelnék: a méz nem von el vizet a szervezettől. A túlzott szénhidrát fogyasztás az, ami veszélyes ebből a szempontból, de attól, hogy valaki időnként fogyaszt mértékkel mézet, az még nem fog a szervezetéből vizet elvonni.

[link]

"Ami viszont már káros lehet, az a kontrollálatlanul, nagy mennyiségben elfogyasztott szénhidrát (főleg finomított fehér cukor) ami hirtelen emeli meg a vércukorszintet, fokozott inzulin kiválasztódásra serkenti a szervezetet, nagy mennyiségben alakul át a fölösleges szénhidrát zsírsavvá, ami aztán a zsírsejtekben raktározódik el, és vizet von el a szervezettől. És a magyar lakosságra jellemző, hogy túlzásba viszi a cukorfogyasztást."

2011. márc. 27. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:

21.59. Nem tudom,miből gondolod,hogy nagymama vagyok? Remélem,hogy addig még van legalább 8-10 évem.

A nagyobbik lányom 11 éves,a fiam 5, a pici lány pedig májusban lesz kettő. Aligha lehetnék még nagymama.

Ami a mézet illeti,egy mézzel foglalkozó orvosi szakkönyvben olvastam,hogy vizet von el a szervezetből ezért lázas betegnek nem szabad sokat adni.

Ha ott rosszul írták,akkor én is rosszul tudom.

2011. márc. 27. 22:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahogy itt előttem is írták már, apró adagokban kipróbálhatod, és ha látod, hogy reagál a szervezete, aszerint adj neki, vagy ne. Hozzáteszem, hogy az én lányom most két és fél éves, de a mézes teától mindig megy a hasa, méghozzá nagyon durván. :(
2011. márc. 28. 00:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Én vhol azt hallottam, hogy a teában, forró vízben stb a méz cukorrá alakul... akkor miért érdemesebb mégis mézet tenni és nem cukrot? Akkor inkább a már langyos, kihűlt teába tegyem? Vagy rosszul tudom? Amúgy a hasmenéstől nem igazán félek, nemrég még eléggé székrekisek voltunk :)
2011. márc. 28. 08:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Mert cukrot semmiképp nem szeretnék adni neki, a méz egészséges, mértékkel persze. Csak azt nem értem akkor, hogy tényleg cukorrá alakul a forró teában vagy nem?
2011. márc. 28. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!