Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos kislányomat nagyon...

2 hónapos kislányomat nagyon elkapatuk (az egész család) ha nincs kézbe mindig sir! Mit tudok tenni hogy erröl "leszokjon"?

Figyelt kérdés
semmit nemtudok csinálni mert 24 orábol 20-at a kezembe van,ahogy lerakom rögtön sir!!!kérlek adjatok tanácsot!!!!
2011. márc. 26. 09:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen hasonló cipőben jártam. Azért ennyire nem volt gázos a helyzet, de reggel olyan 1 órám volt főzni, rendet rakni...aludni rosszul aludt, fél órákat, nem jelezte, ha álmos, csak sírt. 2 hónapos korában kezdte, hogy du. fél 5-7, 7:30-ig csak ordított. Ha kézben volt akkor is, anyyira álmos volt, hogy már elaludni sem tudott. Ezzel azt akarom mondani, azt hittem, elkapattam. Aztán 4-5 hónapos korában változott a helyzet. Abbahagyta az ordítást, pedig ugyanannyit volt kézben. Szóval én is azt hittem, belebolondulok néha, szenvedtem rendesen, de nme tudtam változtatni, Magától változott a helyzet. Volt, hogy megpróbáltam a sírást, mármint, hogy hagyom. Azt a néhány napot azóta is bánom. Nem lett elkényeztetett a fiam, eljátszik egyedül, a saját szobájában alszik már 1 ideje stb. (18 hónapos)
2011. márc. 26. 13:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Engedjétek meg, hogy idézzek Ranschburg Jenőtől:

"Minden szülő tudja, hogy az éhség, a szomjúság és az alvás biológiai szükséglet, azt azonban már kevesebben, hogy a testi kapcsolat is az! Éppen ezért, amikor a csecsemő nyugtalan, sír, ölbe kívánkozik - holott nem éhes, nem szomjas, nem beteg -, sok szülő úgy véli, nem szabad felvenni, mivel kívánsága puszta szeszély, melyet ha kielégít, elkényezteti a gyermekét. Hangsúlyozom, hogy a testi kapcsolat igénye nem szeszély, hanem éppen olyan biológiai szükséglet, mint az éhség.(...) az az anya, aki élete első hat hónapjában nem veszi ölbe a gyermekét, éppen olyan megbocsáthatatlan bűnt követ el ellene, mintha éheztetné."

Szerintem nagyon okos ember volt, okosabb, mint Tracy Hogg, én hiszek neki...

2011. márc. 26. 14:57
 13/19 A kérdező kommentje:
DE KÖNYÖRGÖM AZ ÖSSZES VÁLASZOLONAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EDDIG IS ÖLBE VOLT ÉS EZUTÁN IS OTT LESZ!!!!!!ÉN NEM NEM AKAROM ÖLBE TARTANI CSAK ARRA PROBÁLTAM"SEGITSÉGET"KÉRNI HOGY MI A MODJA ANNAK HOGY NE 20 ORÁT LEGYEN ÖLBE,DE UGY LÁTOM EZ ITT ESÉLYTELEN!!!MÉG A VÉGÉN AZ IS LESZ HOGY "ROSSZ"VAGYOK:(JAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
2011. márc. 26. 19:38
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok.

Elnézést, lehet, hogy nem voltam egyértelmű, nem azt írtam, hogy eddig rosszul csináltad, hanem hogy ennyi idősen ez miért nem elkapatás. Tényleg félre lehetett érteni, ne haragudj.

2011. márc. 26. 21:08
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Oké, ne borulj ki. Én is köztük vagyok a válaszolóknak (3 gyerekes).

Az eddigi két kommented kész kiborulás, neked tényleg szükséged van a pihenésre!!!

Igazából legtöbbünk válasza az első válaszoló gyors megcáfolása volt, hogy nehogy úgy csináld és nehogy hagyd sírni. A te kérdésedre nincs válasz, mert nem tudsz mit tenni, oszd be a házimunkát és legyen az öledben a baba vagy bújj hozzá az ágyban pl.

Amit én tettem: nem főztem minden nap. Amikor főztem, nagy adagokat készítettem, azt ettük másnap is és még fagyasztottam +2 adagot. Így a fagyóban mindig van kb 4-5 féle ételből. Ha úgy alakul a nap, hogy nem maradt az előző napi kajából és többet kell foglalkozni a lurkókkal, csak kivettem egy adagot a fagyóból. Így elég heti 3x főzni. Ez a baba fél éves koráig így ment, utána már nem kívánkozott annyit az ölembe. A takarítást is el lehet osztani a 7 minden napjára és mikor a baba alszik, (Ő még egy nap aránylag sokat pihizik), te is aludj vagy csak dőlj le és pihenj.

Próbáld könnyíteni a leterheltségedet, hiszen az első hónapok viselik meg legjobban az anyukát. Bár én már 4,5 éve nem aludtam végig egy éjszakát sem, de már hozzászoktam. :)

Nekem nem volt soha segítségem (nagyi, rokon, barát)akire rápasszolhattam volna csak egy órácskára, de ha neked erre van lehetőséged, próbáld ki, hátha megmarad pl a nagyi kezében is úgy, hogy nem sír.

Mást nem tudok tanácsolni, a "problémádat" az idő fogja megoldani. Most csak add meg a picikédnek amit kér (vagyis a testi közelségedet). Elkényeztetni nem tudod azzal, hogy az öledben fogod!!!

2011. márc. 26. 21:38
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Első vagyok. Látom, szuperül megértettétek, mit írok, köszönöm a lepontozást!

én is hordozókendőben hordtam a gyereket, igény szerint szoptatok, sőt velem is aludt egy időben , kötődés az van, de borzasztóan örülök, hogy kibírt ekkora korában is naponta 2x-3x 20-25 percet egyedül a világ látványával, ebben semmi cikit nem látok, de járjon mindenki zuhanyozni a gyerekkel a nyakában nyugodtan.

Üdv mindenkinek

2011. márc. 27. 12:55
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
KÖNYÖRGÖM, ÉRTSD MEG, NINCS EGY VARÁZSMÓDSZER, AMIVEL A GYERMEKED MAJD KEVESEBBET IGÉNYLI A TESTI KÖZELSÉGET!!! EZT PRÓBÁLTUK NEKED ITT MEGÍRNI. VAN, AKI KEVÉSBÉ IGÉNYLI ÉS VAN, AKI JOBBAN. MEGVEHETSZ, AKÁRMILYEN VARÁZSKÖNYVET, AMI MEGOLDÁST KÍNÁL ETETÉSRE, ALTATÁSRA... NEM HISZEM, HOGY MINDEN GYEREKNÉL BEJÖNNE. SOKKAL JOBBAN TENNÉD, HA ÖSZTÖNBŐL NEVELNÉD! AZT PRÓBÁLTUK NEKED MEGÍRNI, MI SI HASONLÓKON MENTÜNK ÁT, NEM VOLTKÖNNYŰ, TÉNY, SOKSZOR A SÍRÁS KERÜLGETTE AZ EMBERT, DE NEM HALT BELE SENKI. ÉN IS SOKSZOR SZÉDÜLTEM A FÁRADTSÁGTÓL ÉS TEHETETLENNEK ÉREZTEM MAGAM. A LÉNYEG, VEDD KÉZBE ÉS BÍRD KI EZT A NÉHÁNY HÓNAPOT. APUKA, NAGYI IS FOGHATJA, NEM KELL MINDENT NEKED CSINÁLNI. HA NEM BÍROD ÉS MESSZE LAKNAK, JÖJJENEK EL NAGYIÉK 1-2 NAPRA BESEGÍTENI. AMÚGY NYUGODTAN LEPONTOZHATSZ, A NAGYBETŰT A TE NAGYBETŰD MIATT VÁLASZTOTTAM. :)
2011. márc. 29. 14:00
 18/19 A kérdező kommentje:
nem pontozok le senkit,és nem is nagyon érdekelnek mások ostobaságai!!!utolso ösztönböl fogom nevelni ugy ahogy eddig tettem,hisz eddig is birtam a két lánnyal!tanácsot vártam nem azt hogy oltogatnak+kioktatnak,és teljesen kiforgatják a szavaimat!!!!
2011. márc. 31. 18:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Senki sem akart bántani, totál félreértetted a szavainkat, és egyből támadtál minket.
2011. ápr. 1. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!