Első babások! Nem vagytok néha tanácstalanok?
4 hónapos lesz a kislányom. Azaz igazság, hogy magamra vagyok utalva. Nem vagytok néha tanácstalanok? Arra gondolok pl.
- Milyen ruhát adjak rá sétához?
- Nem öltöztetem túl?
- Elég ruhát adok rá napközben?
- Hozzátáplálás? Hogyan? Mit csináljak? Mennyit ehet?
- Miért nem forog? Miért csak ritkán gagyarászik?
- Hogy alakítsam a napirendjét? Egy óra csúszás belefér?
Aki hasonló cipőben jár ossza meg a tapasztalatát!
De.
Szerintem az öltöztetés-kaja-mozgásfejlődés az az ördögi háromszög, amiben mindenki okos, adja a tanácsokat, általában egymásnak ellentmondót.
Nekem anyu volt/van a mentőövem, meg van 2 barátnőm már nagyobb gyerekekkel.
Nekem ami a legnehezebb volt, kiharcolni azt, hogy 6 hónapos koráig anyatejen kívül semmit ne egyen a fiam. Persze volt néhány hátam mögötti etetés (3 hónaposan főzött, tojásos csokikrém, mer' megkívánta a gyerek pl.), mert hát mégse én tudom jól, mert ugye 30-50 évvel ezelőtt már 2 hónaposan pacalt evett a gyerek kovászos uborkával oszt mégis fölnőtt!
Szia,nekem is első babám van már 14hónapos,az elején én is tanácstalan voltam mindig anyut kérdezgettem.
Sétához jó időben pl ami ma van,elég rá zokni nadrág body vékony hosszujjú.Ha meleg van úgyis látod rajta a fejecskéje meleg.Hozzátáplálást én az almával kezdtem,elsőnek megfőztem az almát,és ivólévé turmixoltam,majd jött a reszelt alma és a krumplival összefőzött változat,utána meg a répa,zeller stb...Ha nem kér az úgyis jelzi,ha kanállal adod neki kiköpi,ha cumisüvegből akkor ellöki magától.
Forogni meg majd forog,amiket a védőnő mond az mind csak papírforma...hiszen minden gyereknek egyéni a mozgás fejlődése.
sajnos a napirendet nem mindig tudjuk betartani mi se,ha nagyon megviseli akkor nyűgösebb lehet ha késés van,de 1 óra sztem még belefér.
Ne aggódj majd belejössz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!