Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lemondhatom a védőnőt?

Lemondhatom a védőnőt?

Figyelt kérdés
Második gyermekemmel vagyok itthon és szörnyű védőnőt kaptunk. Szeretném neki megmondani,hogy ne jöjjön hozzánk. Lehetségez ez?
2011. márc. 24. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Szakmailag vagy emberileg "szörnyű"?

Sajnos a védőnőt "lecserélni" nem lehet, viszont azt megteheted, hogy minimálisra csökkented a találkozások számát, illetve Te mész be a tanácsadóba, és akkor könnyebben el tudsz szabadulni, nem "ragad nálad".

A kötelező kis dolgait muszáj elvégeznie, de ezen felül nem kell "traccsolni".

Én úgy oldottam meg, hogy soha nem kérdeztem semmit, mindig azt mondtam, hogy minden rendben, így gyorsan végeztünk.

2011. márc. 24. 14:11
 2/9 A kérdező kommentje:
emberilek szörnyű!! Azt leszámítva,hogy igénytelen,még számon is kér,hogy hol voltam amikor jött volna hozzánk!!
2011. márc. 24. 14:14
 3/9 A kérdező kommentje:
ja és mindezt olyan stílusban,mint egy rossz férj!! :D
2011. márc. 24. 14:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Előre megbeszélt időpontban ment?

Egyébként tényleg, ajánld fel, hogy inkább ti mentek.

Azt a havonként 1 alkalmat csak ki lehet bírni, még akkor is ha nem szimpi.

2011. márc. 24. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

A miénk sem jobb, de annyi, hogy mi elmegyünk amikor kötelező, ő az 1 év és a terhesség alatt összesen vagy 5x ha jött házhoz, de nem is hiányolom, mert nem is tud tanácsot adni.

2011. márc. 24. 14:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja és a miénk is mindig akkor jött volna, ha nem voltunk itthon, sőt egyszer akkor akart jönni, amikor a magzati szívhangot nézték a kórházban, felhívott, hogy hol vagyok....ő soha nem egyeztetett előre, mindig váratlanul jött!
2011. márc. 24. 14:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Ő is csak beállít!! Mondjuk ezzel nem is lenne olyan nagy gondha nem délben,vagy 1 órakor tenné,amikor vagy ebédelünk vagy már alszanak a gyerekek,ő meg lelkesen csenget!!!
2011. márc. 24. 14:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha tényleg elviselhetetlen, akkor le lehet mondani.

Alá kell írni, hogy nem igényled a védőnői szolgáltatást és többet nem fog zaklatni.

A tanácsadóban attól még találkoztok majd és akkor nagyon feszült lesz a légkör.

Lehet, hogy csak egyeztetnetek kellene a látogatási időpontokat. Megmondhatod, hogy neked mikor nem alkalmas, hátha lehet vele beszélni.

Annyi emberség mondjuk lehetne benne, hogy észrevegye, ha zavar. Fel is tudna hívni, hogy mi van veletek és azt is beírhatná látogatásnak, senki nem tudja, hogy tényleg ott volt-e.

Gondolkodtam rajta én is, mert az enyém is egy szódásszifon szemüveges öreg trampli, aki arra sem emlékszik, hogy 2 órával azelőtt mit beszéltünk telefonon, de legalább előre megbeszélt időpontban jön, mikor épp nem felejti el... Nagyon idegesít, nem segít semmiben, tanácsot nem kérek én sem.

2011. márc. 24. 16:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Lemondani lemondhatsz a védőnőről. Viszont ilyen esetben neki kötelessége értesíteni a gyermekjóléti szolgálatot és a gyermek háziorvosát. Azután a gyermekjólétis jár majd hozzátok... Akkor most melyik a jobb??
2011. márc. 30. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!