10 és fél hónapos babátoknak leírnátok, hogy miket adtok neki enni reggeltől estig? Én szopin kívül főzeléket meg gyümölcsöt adok neki, nem mertem még mást!
Szia,
mondjuk nálunk sajnos már nincs szopi, viszont a napi kaja így alakul:
ébredéskor táp,
reggelire egy kis vajaskenyér,
tízóraira gyümölcs (alma, körte, banán együtt),
ebédre főzi,
uzsira tejpép (a legegyszerűbb rizses tejpép, nincs benne cukor), de már elkezdtük a natúr joghurtot meg a túrót,
vacsira főzi,
lefekvéskor táp.
Mi is pont 10 és fél hónaposak vagyunk :)
Gabi
Az én babám 9 és fél hós,már nem szopizik
reggeli tejpép vagy tápszer
tízórai babjoghurt vagy gyümi telj.kiőrl.gabonával
ebéd főzelék hússal,vagy sajttal
uzsi túró gyümivel,vagy tejbegríz(üveges Hipp)
vacsora tejpép vagy tápszer
én üveges(Hipp,Nestlé,Univer,Humana) főzeléket,desszertet,gyümölcsöt,túrót,joghurtot adok,kb.1 éves kora körül térek át a "normál",nem kifejezetten babáknak való ételekre.2 gyerekes anyuka
A tejpépet boltban veszem, Nestlé rizses tejpépnek hívják, 4 hónapos kortól ajánlják, kék doboza van.
A túrót banánnal, almával keverem, de még csak próbálkozunk, bevezetjük :)
Gabi
Szia!
Nálunk sincs már tejcsi, a 10 hónapos kislányom napi adagja:
Reggeli 8 körül: tejpép, tejberizs pép (dobozos)
Ebéd 12 körül: főzelék, általában üveges bébikaja
Uzsi 16 körül: gyümölcs magában vagy joghurttal
Vacsi 18-19 körül: ilyenkor mi vacsorázunk, de abból is eszik egy fél adagot, általában valamilyen husi zöldséggel (ha nem neki valót eszünk akkor egy fél üveg kaja vagy olvasztott sajtos kenyér - ezt nagyon szereti)
Rendes vacsi 21 körül: tápszer
Próbáltam azt, hogy tízórait adok neki a féladagos 1. vacsi helyett, de egyszerűen nem ment, ha kap tízóraira valamit, akkor 15-16 óra előtt nem hajlandó enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!