Hogyy bírjátok csinálni a házimunkát 6 hos baba mellett? Ha párom itthon van akkor minden ok. de ha nincs kész káosz.6 percig el van aztsan sírás.
Amikor Zsebibabánk 6 hós volt akkor 2 szer 1,5 órát aludt és én ezalatt az idő alatt tettem rendbe a lakást, mostam, főztem, vasaltam. Beosztottam: délelőtti alváskor főztem,délutánikor pedig vasaltam, mostam, mosogattam..
Én pici kora óta úgy szoktattam h el legyen a kiságyában vagy a járókájában. Nem vettem kézbe, ha sírt odamentem hozzá megsimogattam a buksiját, megnyugodott és mentem tovább a dolgomra.
Ezt már a kórházban való együttlétünkkor is így csináltam és megszokta.
Most már 8 hós és ahol vagyok éppen a pihenőszékében vagy az eteőszékébe csücsülve játszik én pedig mellette vasalok, porszívózok, főzök.
Ha főzök akkor a konyhában mindig kap csetreszeket amiket dobolhat(fakanál, műanyagtál) ezek a legjobb játékok!
Napkozben ket orat alszik a fiam egyhuzamban, igyekszem akkor fozni, takaritani es mosogatni hajnalban szoktam. A ferjem fel hatkor kel es indul dolgozni, a fiam fel hetkor ebred, igy en is kelek a ferjemmel es van egy oram arra, hogy nyugodtan kavezzak, elmosogassak es rendbe szedjem a konyhat, hogy napkozben mar tenyleg csak fozni kelljen. Az egyeb takaritast a baba elott csinalom, beultetem a hintaba es nezelodik.
Ha megis akkor kell foznom, amikor ebren van, akkor viszem a konyhaba magammal szinten hintaban es vegig enekelgetek, azt szereti. Ha elhallgatok, vagy eltunok a szeme elol, akkor kiabalas van.
Ma peldaul ket oran keresztul fozocskeztem es pakolasztam ugy, hogy kozben vegig republicot hallgattunk es enekeltem neki, no meg persze tancoltam es a fejemet raztam hozza, mert azon nagyokat kacag. Az biztos, hogy mas is kirohogne, ha egy ilyen jelenetet vegignezne, mert eleg mokas lehetek...
tényleg az utolsónak van igaza.az egész babafüggő!!
ha nyugodt a babád könnyen megszokja hogy egyedül is ellegyen,de ha érzékenyebb akkor nem tudsz vele mit kezdeni,akkor főzöl ha alszik.én eleinte éjszaka főztem és mosogattam 22-0 h.közt.másnap ha aludt porszívó felmosás és utána csak a baba.együtt aludtunk játszottunk.most 6 hós lesz,jobban elvan egyedül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!