Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30h kismama vagyok, Iszonyatos...

30h kismama vagyok, Iszonyatosan fáj a derekam szerintettek mitől lehet?! Nincs görcsöm, a baba szinte egész nap mocorog, de a derekam már annyira fáj, hogy a sírás kerülget!

Figyelt kérdés
2010. máj. 17. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy a fronttól van? Mióta fáj?

Mert én meg napok óta nem tudok aludni és a baba is egész nap fészkelődik, pedig ilyen sokat nem szokott.

38. hetes km

2010. máj. 17. 11:17
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia hát most már 3 napja!Én is a frontra gondoltam először.De most már nem tudom az okát.Remélem igazad van és csak az időjárás zavar ennyire.

Jó baba várást és könnyű szülést kívánok neked!

2010. máj. 17. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia. 30 hetes vagyok én is, és 7 végén kezdődött nekem is a derékfájás, szó szerint annyira - ahogy írtad - a sírás kerülget. Ma enyhébb egy kicsit, de nem sokkal. Én arra gondoltam, hogy esetleg rosszul tartottam magam, vagy elfeküdtem, amiatt. Mindenesetre ha megyek a terhestanácsadásra, ott rákérdezek. Neked jobb már valamivel?
2010. máj. 17. 11:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Szia!Hát valamivel jobb,de nem sokkal.Tegnap volt a csúcs pont,mert tegnap téleg sírni tudtam volna.

Ma találkoztam a védőnömmel,aki nem mondott semmit sem,pedig mondtam neki,hogy mi van.De válasz nem jött tőle.

Én az este már a meleg ülő fürdöt is kiprobáltam,hát talán ha 2 percig múlott el a fájdalom.Na de remélem te kapsz választ a kérdésedre ma.Majd írd meg!!

Jó baba várást neked is és könnyű szülést kívánok neked!!

2010. máj. 17. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia. A doki azt mondta, amire gondoltam, rossz tartásból adódik. Persze mindezt azután közölte, miután ellenőrizte a méhszáj állapotát. Szerencsére az zárt. Javaslat: Ha ülök támasszam ki a hátam párnával, kihúzhott derékkal üljek, vagy sétálljak. Esténként támasszam meg magam oldalról párnákkal - mivel nincs szoptatós párnám -, mert a has súlya eldeformálja a gerincet, lefelé húz és ezért érezhetek(érezhetünk) ilyen jellegű derékfájdalmat. Mindenesetre kipróbálom. Bár nehéz lesz, mert még dolgozom, és egész nap ülök, de holnap hozom a kispárnát magammal....

Neked is kellemes babavárást és ha itt az ideje, akkor könnyű gyors szülést kívánok!

2010. máj. 17. 12:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Szia!Köszi a doki utasitásait!Én amugy tegnap támasztottam a derekamat párnákkal de az sem segitett!

Én már 1 ujjnyira nyitva vagyok.

Köszönöm mégegyszer a választ!!Jó munkát!!És piheny sokat.

2010. máj. 17. 13:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

csak annyit akartam írni, hogy nekem a terhesség elején fájt a derekam, de mióta kismami jógára járok, és ott vagy egy-két nagyon jó és könnyű feladat ami jó a derékra, azóta teljesen elmúlt.

Leírom, hátha segít neked, nektek is!

hanyatt kell feküdni egy nem túl puha de nem is kemény felületen-szőnyeg- polifoam, és a lábakat fel kell húzni a pocakhoz, úgy hogy a hátad egy vonalban legyen végig a földön.

először jobbra balra kell nagyon lassan gurulgatni pár percig.

utána szintén a fenti alaphelyzetben lábak felhúzva, kezek a térdeken, és felváltva körözni a térdekkel mindkét irányba, ezt is feladatonként pár, pár percig.

végül pedig a két felhúzott térddel egyszerre is körözni, először kifele, majd befele,

legutoljára pedig egy irányba mindkettő térddel egyik irányba, majd a másikba.

remélem érthető volt. próbáld ki, napont kb 10-15 perc az egész, és nagyon jól átmasszírozza a derekat, keresztcsonti részt.

További jó babavárást!

36h km

2010. máj. 23. 15:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!Kiprobálom:)
2010. máj. 25. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!