Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a baja? A barátnőm 6...

Mi lehet a baja? A barátnőm 6 hós kisfia hiper érzékeny minden hangra.

Figyelt kérdés
Sírva fakad és megijed szinte minden zajtól. Pl.ha tüsszentesz, zacskót zörgetsz, ha a lányom sikongat, edény zörgés....stb.
2011. márc. 22. 11:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Még nagyon fejletlen akkor a kis idegrendszere. De szerintem idővel behozza.
2011. márc. 22. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Nehogy ítélkezésnek fogd fel, amit írok! De nem lehet, hogy az anyukája hozzászoktatta a teljes csendhez otthon? Hogy pl. alvás teljes csöndben, porszívózás, mosás stb, zajos tevékenységek pedig csak ha pl. sétál a baba apukával? Van ismerősöm, aki sajnos ezt a hibát elkövette, és az ő 2 gyereke is borzasztóan megijed mindentől, illetve nem tudnak aludni, ha bármi apró zaj van a környezetükben.
2011. márc. 22. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ilyen volt. A hugomék hajszárítóval altatták a kislányukat ("fehér zaj"), az én fiacskám pedig még a másik szobában is sírva fakadt, ha használtam.

Majdnem egy éves lett, mire kinőtte, és nem sírt porszívótól, turmixgéptől stb.

Most 15 hónapos, felpattan a motorjára, és megy apával szobáról szobára miközben a férjem porszívóz...

2011. márc. 22. 13:02
 4/7 anonim ***** válasza:
az enyém is ilyen volt és kinőtte. ennek semmi köze a szoktatáshoz. idegrendszeri éretlenség.
2011. márc. 22. 13:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy nagyon a csöndhöz volt szoktatva, de sajna már az elejétől egyszerűen nem aludt el másképp. Akkor meg az volt a baja, hogy tök fáradt volt szegény, így álltak rá a teljes csöndre.
2011. márc. 22. 14:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is megijed a 7 hónapos Babánk minden hirtelen zajtól, de nem hinném, hogy a csendhez szoktatástól van. Mert van, hogy elalszik bömbölő tv mellet és mikor a hangos rokonok "beszélgetnek" körülötte, akkor sem zavartajta magát. Mi viccel szoktuk elütni a megijedést, azóta már csak mosolyog ha hangosat tüsszentek a fülébe és azt mondom hapci volt. Ő pl. ilyen érdeklődő, meg kell magyarázni neki mi történt.:)
2011. márc. 22. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:

tegnapi 13:14-es vagyok. az enyém kb 3 hónapos koráig elaludt az ún fehére zajra, mint mosógép, sőt egyszer még az epilátor hangjára is. :)

viszont, ha onnatól kezdve, 3 hótól, cska tejes csöndben TUDOTT elaludni , tehát nem én szoktattam így, egyszerűen elvonta a figyelmét bármi nesz az elalvásról , sőt a cicizésben is zavarta, ha nem úgy adtam neki, hogy egyedül voltunk a szobában.

ennek ellnére alakult ki, hogy félt a hirtelen hangos zajoktól, még 14-15 hós korában is rettegett pl a repülőgépzúgástól, a fúrótól, a hangosabb munkagépektől, szemeteskocsitól stb (akkorra persze a tüsszentés, egyéb már nem zavarta), de ezt is kinőtte. most már egyáltalán nem zavarja semmi ilyesmi. (2 éves és 3 hónapos ma).

2011. márc. 23. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!