5hetes babával hogy osztjam be a napi rutinokat? (séta, kaja) stb.
5 hetes babával még nem mennék reggel sétálni, még nagyon be kell öltözteni, de 10 óra tájban már simán lehet menni hosszabb időre is, akár naponta többször is. este pedig szintén gyorsan hül a levegő, szerintem így tavasszal 3 óra körül pont ideális egy séta. azt gondolom, hogy úgy érdemes vinni, hogy aludjon, azaz evés, tisztábatétel után, ha utána nem nagyon szokott ébren lenni (az én lányom egyfolytában aludt), akkor azonnal, ha később álmosodik, akkor azt várd meg.
a fürdésre különböző elméleteket fogsz hallani, én hallgattam az anyósomra (73 éves) és este 10 előtt fürdettük, aztán szopizott, illetve egy idő után tápszert kapott, és így aludt 7 hetesen hajnal 3-ig, majd pár héttel később 4-ig, majd 5-ig...stb. szóval egyre többet bírt ki. viszont este - mivel átalakult a hónapok alatt a nappali alvása - egyre korábban fáradt el, ezért szép lassan, hetek alatt eljutottunk a fél 8-8 kori fürdéshez. így vált teljessé az éjszakai alvás este 9-től reggel 7-8-ig, aztán jött a fogzás:-(
én se mennék reggel, sőt. én inkább 1-3 között vinném, akkor szépen süt a nap és még a közértben nincs tömeg. imádtam ebben az időben sétálni, az emberek dolgoznak, a babásoknál pont altatás, másoknál ebéd :D
a fürdés már tényleg mehetne egy időben minden nap de ezt T határozzátok meg. én babámat első otthon töltött naptól 7kor fürdettem, 5 hetesen már csak 1x szopizott éjjel, 7 hetesen meg már egyáltalán nem :) sokat számít, ez lehet a napirendetek alapja.
érdemes 2 etetés közé berakni mert ha tele a pocak bukhat, ha üres a pocak nagy sírás lehet belőle, tehát etetés után 2 órával ha 3 óránként szopizik, akkor pont evés időre végeztek is :)
ha melegebb lesz, nyugodtan lemehettek még este 8kor sétálni egy fél órát, a friss levegőn elálmosodik és jót fog aludni. nálunk olyan is volt, hogy kint elaludt és óvatosan átraktuk az ágyába, reggelig húzta :D de hidegben nem mennék ki este, szerintem 2-3 hét még :)
Szerintem egy 5 hetes babával nem fogsz tudni még tuti napirendet kialakítani,mert folyamatosan változnak az igényei,és te is hétről hétre fogod majd kitapasztalni,mire,hogyan,mikor van a babának szüksége. Erre nemigen van recept!
A kutyát passzold le a férjednek,vigye ő sétálni,mert egy kisbabát nem lehet egy kutyasétáltatáshoz igazítani...(Legalábbis szerintem!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!