Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babák egyedül elalvásával...

A babák egyedül elalvásával kapcsolatban mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nagyon megoszlanak a vélemények.

Babádnál hogy megy, ment az egyedül elalvás

2011. márc. 21. 10:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
Az én kisfiamnak voltak korszakai, az első pár hónapban nagyon sokat aludt, nem kellett altatni, magától elaludt. Aztán 4-6 hónapos kora körül nagyon igényelte, hogy mellette legyek, sokszor úgy aludt el, hogy az ujjamat fogta. Azóta viszont csak akkor alszik el, ha kimegyek a szobából, ha bent vagyok, képes egy órán keresztül hancúrozni a kiságyban :) Én igyekszem hozzá igazodni, egy dolog állandó: mindig a kiságyában alszik, ha otthon vagyunk.
2011. márc. 21. 12:31
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

a kislányom 13 hónapos.A déli alvás nagyon egyszerűen megy,berakom a kiságyba,bekapcsolom neki a mesét,megkapja a teáját, kijövök.Egy hang nélkül 3 percen belül alszik.Este csak mellettem alszik el.Lefekszünk az ágybe,oda bújik hozzám,simizem a hátát és amikor elaludt berakom a kiságyba.Alszik hajnal 4-ig,fél 5-ig,majd amikor ébred,odaveszem magamhoz,kap egy kis tejet és ott még vissza alszik 6-ig-fél 7ig.

Sokak szerint elrontottam,mert este nem alszik el egyedül,vagy mert hajnalban magamhoz veszem,de mi nyugtatná meg jobban a gyereket,ha nem az anya közelsége.Ez így tökéletes neki és én is szeretem nézni a pici arcát amikor hozzám bújva szuszog.Nem lenne szívem ordítani hagyni

2011. márc. 21. 12:45
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
Bár még csak 3 hetes a kislányom, de elég változó nála. Legtöbbször elalszik egyedül, szó nélkül. Néha csak úgy, hogy vissza-vissza kell menni pár percenként hozzá, és meg kell kicsit simizni, hogy megnyugodjon. De van olyan is, hogy csak az ölünkben tud elaludni. Mindig a hangulatától függ.
2011. márc. 21. 13:55
 14/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,mindegyikben találtam hasznosat.
2011. márc. 21. 13:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
én a 2. válaszoló vélemyénét osztom teljes mértékben.
2011. márc. 21. 14:04
 16/18 anonim ***** válasza:
63%

Az én kisfiam egy éves. Egyedül alszik el. Úgy voltam vele, hogy az elején is úgy csinálom, ahogy folytatni szeretném, szóval már egészen pici korában mellőztük a ringatva vagy sétálva altatást, meg úgy általában az altatást. Ez nem azt jelenti, hogy hagytam sírni, hanem leraktuk, puszi, betakar, kijön. Ha sírt, vissza, felvettük, amig abbahagyta, majd ismét leraktuk. Mondjuk a fiam nem is igényelte túlzottan az altatást, egy ideig pl bealudt szopi közben, aztán 4 hónapos korában már nem, inkább felélénkült.

Az egyedül alvás a baba vérmérsékletétől is nagyban függ. De sok esetben a szülő "rontja el". Nekem is van ismerősöm, ugyanannyi idős a babája, folyton panaszkodik, hogy hozzászoktatta a babát a ringatáshoz, most meg már nem bírja a dereka.

2011. márc. 21. 14:04
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

11.57-es, köszönöm :)

"az előtted szóló"

2011. márc. 21. 16:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
a nagyobbik fiamat egyéves koráig cicin altattam, neki ez volt a jó. Nekem viszont kikészült a hátam. A kisebbik most 4.5 hónapos, a kezdetektől egyedül alszik el, simán megy a dolog, nem szokott sírni. Ez már nem csak neki jó, hanem az egész családnak.
2011. márc. 21. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!