Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyesbe szülésnél jártas valaki?

Gyesbe szülésnél jártas valaki?

Figyelt kérdés
Ha a második baba gyesbe születik meg mennyi pénzre számíthatok?Az első kisfiam 2009.dec.16-án született de előtte 2009 májusától már táppénzen voltam.Ennél a cégnél 2008 szeptembere óta dolgoztam és 75000ft-ra voltam bejelentve(előtte 2 hónap munkanélkülin voltam). .A gyed összege most 47000ft egy 31napos hónapra.Jogosult vagyok tgyás-ra és gyedre a második babánál is???Remélem nem túl bonyolultan írtam le!!!
2011. márc. 20. 19:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
szia én is gyesbe szülöm a babám és én ugy tudom hogy jogosultak vagyunk csak kicsit kevesebb lesz
2011. márc. 20. 19:08
 2/16 anonim ***** válasza:

Ha él még a munkaviszonyod, akkor jár mind a tgyás, mind a gyed.

Még az összege is ugyanannyi lesz, mert kevesebb a bejelentetted, mint a minimálbér.

2011. márc. 20. 19:12
 3/16 A kérdező kommentje:
Ez akkor tuti?Nem lesz ennél is kevesebb???
2011. márc. 20. 19:17
 4/16 A kérdező kommentje:
És akkor ez lerövidül 2 évre összesen ugye???
2011. márc. 20. 19:23
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem, nem rövidül le, a törvénynek ezt a részét megváltoztatták.

Vagyis 2 éves koráig gyedet kapsz, utána meg 3 éves koráig gyest.

2011. márc. 20. 20:16
 6/16 A kérdező kommentje:
És akkor ilyen paraméterekkel biztosan jár nekem a tgyás és a gyed???
2011. márc. 20. 20:37
 7/16 anonim ***** válasza:
100 százalék,hogy jár, én most érdeklődtem felőle.
2011. márc. 20. 20:46
 8/16 anonim ***** válasza:

Igen biztos, mint írtam, ha él a munkaviszonyod, akkor jogosult vagy mindkettőre.

A gyeden gyesen töltött idő (ha volt mögöttük munkaviszony) is beleszámít a biztosítotti időbe, így bőven megvan neked.

2011. márc. 20. 20:47
 9/16 anonim ***** válasza:

jogosult leszel tgyásra is meg gyedre is, csak a baba születésének időpontjától függ, hogy mi lesz az alapod, mivel az előző naptári évet veszik alapul, ha akkor nagyrészt gyeden voltál, akkor a munkabéred, tehát ez esetben nem változik az összege, de ha a figyelembe veendő naptári év nagy részét gyesen töltöd, akkor a minimálbér a következő gyed alapja

ezen a linken a "szakbarbár" mindent tud pontosan, tőle kérdezd meg:

[link]

2011. márc. 20. 21:36
 10/16 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, ha jobban megnézed, akkor a kérdező írta, hogy a szerződés szerinti bére 75 ezer, vagyis neki semmiképpen nem fognak a minimálbérből számolni.
2011. márc. 20. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!