Megint családi összejövetel lesz szülinap miatt hogyan éljük túl?
Figyelt kérdés
17 hónapos Kislányom barátságos és élvezi a programokat főleg gyerekekkel mégis a családi összejöveteleken teljesen kiborul a sok rokon bácsi és néni közelségétől (főleg hogy körbezsongják) és olyankor általában majdnem végig sírás van... hiába fogom az ölemben szinte annyira se tudom letenni hogy wc-re menjek, mindíg próbálunk a szoba sarkába "elbújni" de ez igy egy kinszenvedés... mit csináljak hogy ez megváltozzon?2011. márc. 20. 17:32
1/4 anonim válasza:
Szerintem ne a 17 hónapos baba alkalmazkodjon a felnőttekhez, hanem alkalmazkodjanak ők a babához. Szerintem nem jó így stresszelni a picit. Én nem csinálnék ilyen összejövetelt ha a babának látványosan nem tetszik. Ezt meg kell értenie mindenkinek.
2/4 anonim válasza:
Szia! Ez teljesen normális. A kisfiam 16 hónapos, és ugyanez a helyzet. Meg tudják különböztetni az idegeneket a családtól, és általában a hirtelen közeledésre, vagy ha össze-vissza fogdossák, felemelik egy normális reakció a baba részéről, ha fél. Én minimálisra csökkentem az időt a vendégségben ott, ahol nem értik meg ezt a helyzetet a rokonok, és nem tartanak távolságot a kisfiamtól. Van ahol ez tök jól működik, sőt egy kis idő múlva, ha nem a fiammal foglalkoznak, ő kezd el kontaktust teremteni az emberekkel. Próbáljátok ki. Minden jót Nektek!
3/4 anonim válasza:
Van egy 18 hónapos lányom és egy 4 hónapos fiam.Amég a pici nem született meg addig a kislányom mindig sírt ilyenkor,szóval kb. addig tudtunk átmenni a rokonokhoz,amég az ajándékot odaadtuk az ünnepeltnek,stb.
Amióta megvan a pici azóta voltunk 2x, és semmi baj nem volt, csak annyi, hogy senkinek nem engedte meg hogy a pici öcsikéjéhez nyúljanak a rokonok :-)
30.N
4/4 anonim válasza:
Szerintem meg ne egy rakás felnőtt alkalmazkodjon a gyerekekhez. Idővel megszokják a nagy bulikat, nálunk legalább is ez volt a helyzet, most már látványosan l érzi magát (20 hónapos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!