Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon nagy probléma van...

Tinker Bell kérdése:

Nagyon nagy probléma van azzal a babával, akinek szemüveget kell hordania?

Figyelt kérdés

A napokban találkoztam az egyik ismerősömmel és a másfél éves babájával. A picin szemüveg volt. Nem akartam kellemetlenséget okozni azzal, hogy megkérdezzem, azt amit most. Csak pár szót váltottunk, ezért nem került szóba, illetve az anyuka nem hozta szóba.

Hogy derül ki ilyen idős korban, hogy baj van a látásával?

Segít ha már ilyen korán elkezd szemüveget hordani?

Ha segít, akkor később elhagyhatja a szemüveget?

2011. márc. 20. 16:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Az én lányom is másfél évesen kapta, semmi probléma nem volt a hozzászokással, szerencsére. Első perctől kezdve viseli, hiszen valószínűleg jobban lát vele. Többféle okból kaphat egy ilyen pici gyerek szemüveget. Aki koraszülött, azt rendszeresen vizsgálják, valószínüleg hamar kiderül, ha baj van a látásával. Az én lányomnak azért kell, mert kancsal. Ilyen estben, ha nem kap szemüveget, nem használja azt a szemét, amelyikkel kancsalít, így egy idő után elromlik a látása. A szemüveg segít abban, hogy megmaradjon a látás. Nekünk is azt mondták, hogy lehet akár egész életében szemüveges, de ma már sok mindent meg lehet oldani műtéttel, ha nagyobb lesz. Ilyenkor még kommunikálni sem nagyon tud vele az orvos, nem tudja ő sem, mennyit javul fél év alatt, mert nem tud még betűket olvasni, a pupillatágításos vizsgálatot pedig nem végzik el minden egyes alkalommal. Nekem sokkal nehezebb volt megszokni a lányom szemüvegét, mint neki. Őt nem zavarja, ha összemaszatolja, engem igen. Van amikor 5 percenként törölgetem, mert vagy összekeni, vagy sír, és bepárásodik. Nem tudok bármilyen sapkát ráadni, mert van amelyik bután áll rajta, ha elnyomja a szemüveg szára, de ezek apróságok, az a fontos, hogy a látása megmaradjon, és ne legyen rosszabb.
2011. márc. 20. 22:11
 2/2 A kérdező kommentje:

Értem! Köszönöm, hogy válaszoltál!

Remélem mihamarabb meggyógyul a kislányod szeme!

Szép napot! =o)

2011. márc. 21. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!