Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek ilyen huncut babája...

Akinek ilyen huncut babája van, az hogyan éli meg a mindennapokat?

Figyelt kérdés

3,5 hós kislányom rengeteget mosolyog, gőgicsél, nyúkál a játékok után, mosolyog rájuk...de csak akkor van el, ha ott vagyok vele ÉS együtt játszunk. Ha nem vele foglalkozok 100%-osan, akkor ordít azonnal. Így szinte semmire nincs időm, kevés a két kezem. Imádja a játszószőnyegét, de csak ha együtt játszunk rajta.

Ugye fog egy kicsit javulni a helyzet...de mikor??

2009. febr. 23. 10:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%

4 hós a kislányom, és egy hete uezt produkálja.

Sztem akkor fog javulni a helyzet, amikor megtanul forogni, meg próbálkozik majd a mászással. Úgy gondolom, az is leköti majd, meg az új lehetőségek, amik azzal járnak.

Most talán már unalmas nekik a játszószőnyeg egyedül.

2009. febr. 23. 10:14
 2/20 anonim ***** válasza:
74%
A kisfiam 7 hós múlt, már álldogál, mászik, de ugyanez a helyzet, csak úgy szeret játszani, ha ott vagyok mellette, szóval én is várom, hogy mikor fog javulni a helyzet. :-)
2009. febr. 23. 10:18
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Lesznek hullámvölgyek. Nekem ennyi idősen jól el volt a játszószőnyegen fél órákat. Aztán volt idő, hogy csak én kellettem neki. Majd mikor elkezdett mászni meg ülni 5 hónaposan állandóan menni akart. Akkor meg azért kellett vigyázni rá. Utána 6 hónaposan felállt, akkor kellett a járóka, hogy állandóan állni tudjon( ez volt a legjobb időszak)Kár, hogy csak 2-3 hétig tartott. Most lassan 8 hónapos és tegnap már szét kellett szerelni a járókát annyira utálja.Csak a helyet foglalta. Most meg mindig egyedül áll. Esik kél mindenben. Húzogatja a fiókokat(becsípi az úját, de ha leragasztom akármieny erősen, addig nem nyugszik míg ki nem nyitja, mászik még a wc-re is utánam. Az etetőszékbe nincs el mert állandóan állni akar benne. Eddig tudok nyilatkozni. De talán később jobb lesz!
2009. febr. 23. 10:22
 4/20 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Az én kisfiam ugyanilyen volt, Ő most már 10 hónapos lesz lassan.

Nem akarlak "elkeseríteni", de nálunk nem nagyon változott a helyzet. Abban igen, hogy amióta elkezdett mászni és kapaszkodva a bútorok mellett sétálni, el lenne ő egyedül, de így is minden pillanatban rajta kell, hogy tartsam a szemem, nehogy valamit magára rántson, vagy odacsípje a fiók az ujjacskáját, amit előszeretettel húzogat és mindent kipakol belőle. A saját szobájában ilyenkor már pláne nem is tudnám otthagyni - a párom csinált kis rácsos ajtót, amin kilát -,hiába van tele játékokkal és nincs veszélyforrás, nem akar ott maradni, hanem mindenhová követ és felfedezi a "világot". Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen kis huncut babók később is ilyenek lesznek. Talán majd pár év múlva könnyebb lesz... addig pedig kitartást és sok boldogságot a babázáshoz!

2009. febr. 23. 10:26
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 9 hós lesz,és ő már mászik,áll.De ő is akkor van el a legjobban amikor mellette vagyok!Ráadásul folyton figyelni kell rá,mert egyre több dolgot "fedez"fel!Én Wc-re is úgy megyek,hogy jön utánam.Semmit nem lehet mellett csinálni,mert ő is "akarja"pl:seprűt,felmosót,lábast,poharat,kukát stb.

De azért néha el van 10-20 percet egyedül is(játékaival).

2009. febr. 23. 10:27
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja bocsi csak félig válaszoltam a kérdésedre (10.22.-es)

A házimunka az már jól megy. Imádja a porszívózást, végig sikítozik, a portörlésnél még segít is (mármint a maga módján). A főzést meg úgy oldottam meg, hogy kijön a konyhába, kap pár műanyag edényt fakanalat stb. aztán játszik. Szerintem te is próbáld szoktatni, először csak pár percre hagy egyedül, aztán megint játsz vele, aztán hosszabbítsd meg az időt. Ebben a korban még jó, mert nem tud elmenni semerre:)

2009. febr. 23. 10:27
 7/20 A kérdező kommentje:

Húú, szép kilátások:D

De hogyan tudjátok így megoldani a háztartást? Ordít mellettetek?

Én akkor próbálom, amikor alszik, de kevés az az idő, így is annyira kapkodok, hogy összeakad kezem-lábam...még sem vagyok elég ügyes:(

Ráadásul hajnalban kelünk...

2009. febr. 23. 10:31
 8/20 anonim ***** válasza:
31%

Azért viselkedik így a gyerek, mert születésétől EZT SZOKTA MEG. Ha nem változtatsz, magától nem fog megoldódni, sőt, rosszabb lesz, hidd el! Van rá nagyon rossz tapasztalat a családban, és éppen ezért mi teljesen máshogy neveltük a kicsinket (okos ember ugye nem a saját kárán tanul).

A nejem mindent el tudott végezni, mert a gyerkőc remekül elvolt a járókában egymaga is, akár egy órán keresztül is elnézelődött a nappaliban, amíg a párom a konyhában volt. Annyi "lemondással" járt, hogy nem "lehetett" a gyerek folyamatosan kézben, nem volt dajkálva altatás, sőt, mivel sajnos tápszeres volt 3 hónapos korától, úgy itta a tápszert, hogy a babahordozóval üldögélt, nem ölben.

Most 20 hónapos, és remekül eljátszik egész nap egyedül, rendkívül jó a fantáziája, egyáltalán nem hisztizik, teljesen önálló, sokan csodálkoznak is rajta, ha látogatóba jönnek. Pl. van vele idős gyerek a rokonságban és képtelen az anyja nélkül létezni.

A gyerkőcök rendkívül rafináltak, nagyon könnyen el lehet őket kényeztetni, kapatni.

2009. febr. 23. 10:33
 9/20 anonim ***** válasza:
13%

Ja, bocs, mégvmi: Leszoktatás: Igazam van az előttem szólónak, erősnek kell lenned, a gyerek bizony üvölteni fog, de pár nap és megszokja az új helyzetet.

Élménybeszámolókat szívesen fogadunk :)

2009. febr. 23. 10:35
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
A 10 hónapos baba anyukája vagyok megint. Őszintén szólva nagyon nehezen oldom meg a házimunkát a baba mellett. Annyi szerencsém van, hogy anyukám sokszor küld ebédet, így a főzés nem akkora gond. Ha mégis főzni kell, akkor inkább este szoktam, mikor a babó már alszik (és akkor is 2 napra), hogy ne legyen gond, ha délelőtt épp nem hagy a kis csemetém főzőcskézni. A takarítást én is akkor szoktam, amikor alszik, vagy amikor apa is otthon van. Néha "elküldöm" őket sétálni, addig én tudok egy nagyobbacska takarítást csinálni. Régen nálunk is csilli-villi volt a lakás, de azt a szintet baba mellet képtelenség tartani. Most már beletörődtem és pihenésre is kell időt szakítani! Ami ma nem megy, majd meglesz holnap... vagy holnapután..:)
2009. febr. 23. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!