Másfél év körüli babád étrendje?
Szia! Az én kisfiam nem túl jó evő,elég nehéz "megtömni".:)
reggeli: 8kanál tápszer belekeverve fél joghurtba,vagy fél pudingba
ebéd: 13-14 óra körül, valami főzelékamit én főzök,vagy 1bébiételes üveg sütőtök sinlaccal,vagy imádja a gesztenyés babaételt,szintén sinlaccal
délután:tejszelet,vagy túró rudi, vagy gyümölcs
este: parízer katonák,vagy 3-4 kockasajt,néha egy kis kenyérrel,zsemle falatkákkal
Alkalmanként pár szem ropit,vagy valami zi-zi félét,kekszet is elropogtat.De olyan is előfordul,hogy eszik 3-szor egy nap,többször nem hajlandó.
Nem egy dalia 19.5hónapos és 10kg.
Szép estét!
18 hós fiú, 14 kg, 92 centi.
7.00 körül megébred, 200 ml tejitalt iszik, alszik tovább még 1 órát.
9.00-10.00 között reggeli: palacsinta, melegszendvics, rántotta, amit mi eszünk (nem sokat eszik ilyenkor)
12.30-körül: leves sok zöldséggel + szemezget az én ebédemből (pl. rakott káposzta, rántott husi, tarhonyás husi, ilyesmi).
15.30 körül: gyümölcs + 1-2 szem keksz vagy egy kifli
18.00 körül: ált. hideg vacsora (ma pl. 10-12 szelet téliszalámi, fél szelet kenyér belseje, fél paprika, uborka, paradicsom, amit épp kér), de néha virsli, sült csirkecomb, amit mi is eszünk.
20.30-21.00 körül, fürcsi után: 250 ml tejital (benne 2 kanál tejpép, hogy sűrűbb legyen, e nélkül felkel hajnalban enni).
14 hós a lányom, kb 80 cm és kb 9 kg. 1 éves korban mérték, azóta nőtt is, hízott is.
reggel 7-8 között iszik kb 2 dl tejitalt kakaóként.
1 óra múlva esetleg fél kiflit valamivel, vagy üresen
11.30-kor ebédel, hétköznap húsos főzeléket főzök neki (magunknak nem főzök), vagy megeszik egy bébikaját, általában egyet hetente, hétvégén meg amit magunknak is főzök és nem borsos, csípős, fűszeres és zsíros, tehát húsleves, rántott husi, ma éppen rakott krumpli volt, de evett már a paradicsomos húsgombócomból is
délután nem mindig eszik normálisan, főleg, ha jól beebédel, sajnos nem igen eszi a gyümölcsöt a joghurtot, így ilyenkor valamilyen péksütit, akár valamilyen gyümölcsös rétest, túrósbuktát eszik
este fürdés előtt kb 1 órával kap általában hideg vacsorát, vagy virslit, sültkrumplit (ez a kedvenc), de kapott már megmaradt főzeléket, sonkás pizzát is
fürdés után kb 2 dl tejital.
éjjel néha megébred, de szerintem nem az éhség kelti fel, mert vannak napok, amikor egyáltalán nem ébred meg ugyanennyi kajával. ha nem akar visszaaludni gyorsan, általában kap kb 1 dl tejiltat, és már alszik is.
nasit nem igen kap, szerencsére megissza a vizet, így ezzel sincs gond.
16 hónapos, 11kiló, 86cm a kisfiam :)
reggelire 200ml tejitalt kap, ez változó, 7-9 között. ha nagyon korán kel eszik délelőtt 2 kekszet :D
f12-12 körül ebéd, nagyon ügyesen jelzi ha éhes, mászik be az etetőszékbe, hogy akkor most azonnal együnk.
teljesen változó amit eszik és sajnos az is mennyit, azt kap amit mi, egy nap egyszer főzök, tehát az az ebéd ami a vacsi.
a tésztákat szereti nagyon, pl. öregtarhonya, tojásos nokedli, húsleves lé nélkül, de jöhetnek a husik is, rántotthús, pörkölt, virsli, felvágott, lecsós szelet, és persze a köret valami zöldség, rizs, kukorica, borsó.
utána lefektetem ahhoz megiszik 200ml kakaót.
uzsi 4kor van, tejterméket nem hajlandó megenni így péksüti vagy gyümölcs, néha keksz, de ez csak pár falat.
vacsi 7-f8között van, szintén ő szabja meg és az ami az ebéd volt. ha nem ízlett neki hideget kap, fél zsömle vagy pirítós, sok sok felvágott és egy darab sajt mondjuk :)
alvás 9kor 300ml tejitallal
nálatok kedves kérdező?
Reggel 6 -kor 2 dl tej
9 körül gyümölcs kekszel
11.30 ebéd a miénkből
15.30 tej 2 dl
19 főzelék ilyesmi
20.30 tej
Koraszülött volt 2 kilónál alig volt több amikor hazahoztuk !
Most 11 kiló és 85 cm :)))
Viszont hajnalba kell minden reggel már 6 -kor kukorékol!
18 hónapos fiú.
83 cm és 9,2 kg.
Reggel 7-8 között ébred, még az ágyban megiszik 3 dl kakaót, vagy tejeskávét, házi tejből. Esetleg egy kicsit később virsli, pirítós...
Tízórai: egy puding, vagy egy tejszelet, vagy valami gyümi.
Ebéd, ami épp van, azt eszi, amit mi és elég sokat (pörkölt, tejfölös husi, rántott hús, rakott krumpli, hal, tészták, főzelékeket nem nagyon szereti). Levest egyáltalán nem eszik.
Uzsonna: ált. megint főtt kaja, apa akkor eszik, így vele eszik megint. Ritkán egy joghurt keksszel.
Vacsi: bundás kenyér, pirítós, vajaskenyér felvágottal, virsli.
16. hónapos lányom étrendje :)
8körül 3dl kakaó és minimális péksüti (sajtoscsiga, kuglóf...)
10körül vagy gyümölcs ,vagy keksz, sajtos tallér, babapiskóta, ilyesmik
13 körül általában ugyan azt eszi mint mi, ha van leves abból egy kicsit, meg a másodikból is, akár tészta akár pörkölt, nagyjából mindent megeszik.(persze ha túl fűszeres vagy csipős akkor abból nem adok neki)
16 körül gyümölcs, vagy puding, joghurt
fél 8 körül felvágott , sajt, PARADICSOM minden mennyiségben, kenyérfélét szinte alig eszik, +3 dl tej!
15 hónapos fiú, 12,5 kg és 83 cm.
Reggel 8-fél 9 körül reggeli: 200 ml tejital (de nemsoká tejre váltunk) + kalács vagy kuglóf egy fél szelet
Ebéd 3/4 11-dél körül: bő egy hónapja amit én eszem: sóska, spenót, rakott dolgok, krumplifőzelék feltéttel, tonhalas tészta, bármi.
Uzsonna fél 4-4 körül: gyümölcs valamievl: túró, joghurt,keksz
Vacsora fél 7 körül: hideg, amit mi is eszünk, néha virsli, rántotts, bundás kenyér stb.
Fürdés után 1/4 9-kor: 200 ml tejital.
Szinte soha nem nassol, ha korábban kel és korán van a reggeli kap kekszet, mandarint, riszkorongot tízórai gyanánt.
20 hónapos fiam étrendje
Reggeli: fél szelet kenyér, jégsaláta, 1-2 maci sajt, 3-4 szelet felvágott, + ha van még valami zöldség akkor az (paradicsom, paprika, uborka) Vagy joghurt tápszerrel belekeverve.
Tízórai: gyümölcs általában vegyesen egy-egy szem vagy egy fél szem alma, narancs, banán, kivi. Vagy egy túrórudi.
Ebéd: az amit főztem (mostanában egyre többször kitolódik 3-4 órára)
Uzsi: attól függ mi volt a reggeli, ugyan azt nem nagyon szoktam adni. Vagy gyümölcs vagy túrórudi esetleg egy fél szelet kenyér vajjal, de van hogy magában is megeszi, ha éhes megy a konyhába el vesz egy szelet kenyeret és el szaladozik vele.
Vacsorára vagy azt kapja ami az ebéd volt vagy joghurtot tápszerrel.
Mostanában sokat vagyunk kint ilyen jó időben szoktam kivinni ropit, kekszet egy kis rágcsát vagy egy kis gyümölcsöt és eszeget abból is. Nem eszik sokat, de próbálom változatosan etetni. Elég sok vizet iszik.
10,3 kg és 85 cm
19 hónapos kislányom étrendje a következő:
8-kor kel: tej+ pár kanál tápszer az ízesítéshez.
Nem tízóraizik, max pár kekszet eszik 10 óra körül. Ha tízóraizna, akkor nem ebédelne.
12-kor ebéd: azt eszi, amit mi. Ma például két kézzel ette a rántott karfiolt:). Ha elmegyünk és nincs lehetőségem főzni, akkor Nestlé bébiételt kap.
15-16 óra között: joghurt, banán vagy alma.
19 órakor: szendvics, virsli, bundáskenyér vagy rántotta
21 órakor: 150 ml tápszer
Alszik reggelig megszakítás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!