Milyen napi étrendje van másfél éves babátoknak? Hányszor esztek és mit?
Szia!
Fiam most lesz masfel eves, igy nez ki kb. egy napunk:
- reggel ugy 7 korul iszik babatejet ebredes utan,
- fel 9-kor reggeli, (vajas kenyer sonkaval, porridge, muzli, joghurt, kenomajasos kenyer, macisajt, ilyesmik)
- del korul rendes ebed, amit mi eszunk altalaban (husok, halfelek, fozelek, tesztak, krumpli, rizs ilyesmik), ha tul faradt akkor elobb alszik es csak utana eszik
- uzsonnara 4 korul altalaban vagy egy darab bagettet kap, vagy joghurtot, bebidesszertet, gyumolcsot kap
- vacsora 6 es fel 7 kozott, ha marad az ebedbol azt, vagy tejbegriz, tejberizs, szendvics, ilyesmik
- elalvas elott 8 korul 200 ml babatej
Napkozben szokott kapni ket etkezes kozott nasit ha keri, almat, banant, gyerekragcsat, kekszet ilyesmik. Csokit, felnott chipset ilyesmiket nem kap, raerunk azzal meg. :)
Inni vizet iszik, nagyon szereti, de szokott kapni higitott gyumolcslevet is.
Szia!
17 hónapos kisfiam így eszik egy nap:
-reggel,ha felkel kap teát
-reggeli:kenyér/zsemle szalámival,sonkával,sajtkrémmel,virsli
pirítós vagy bundáskenyér stb.
-ebéd:leves gazdagon(ma például brokkolikrémleves lesz pirított zsemlekockával) vagy főzelék,de mindig zöldség,
-uzsonna:joghurt és túrórudi,vagy gyümölcs keksszel,esetleg műzlit rágcsál
-vacsora:ugyanazok,mint a reggeli,csak nem a nehezebb ételek(nem adok pirítóst és bundás kenyeret)
Sajnos nem issza meg sem a tejet,sem a tápszert,így napközben csak teát és vizet iszik.
Én nem foglalkoznék másokkal,bár könnyen beszélek,mert tegnap mértem a kisfiam és 10,2 kg volt.
Viszont a bátyja 1 évesen volt 13 kiló:)
Én sem adok neki sok édességet,a mamáéktól kapott csokikat is inkább hétvégente belesütöm a muffinba.
Ne aggódj,biztosan te is jól táplálod a gyermekedet,ez nem attól függ,hogy mit adsz neki,genetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!