Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen napi étrendje van...

Milyen napi étrendje van másfél éves babátoknak? Hányszor esztek és mit?

Figyelt kérdés
Kislányom másfél éves, 13kg. Nagy növésű, mindenki azt hiszi, hogy már két éves is elmúlt. Kérlek írjatok ötletet, ti hogyan tápláljátok a hasonló korú gyermeketeket! Mindig aggódom, jól csinálom-e. Pl az egyik ismerősöm már cukorkát, csokit, sajtlit, csokit és hasonlókat etet kislányával, az enyém pedig azt sem tudja, hogy létezik ilyesmi. Nem szeretném, hogy később annál inkább fogyassza ezeket...Köszi a válaszaitokat!
2010. ápr. 17. 00:10
 1/6 Nikcsi ***** válasza:

Szia!

Fiam most lesz masfel eves, igy nez ki kb. egy napunk:

- reggel ugy 7 korul iszik babatejet ebredes utan,

- fel 9-kor reggeli, (vajas kenyer sonkaval, porridge, muzli, joghurt, kenomajasos kenyer, macisajt, ilyesmik)

- del korul rendes ebed, amit mi eszunk altalaban (husok, halfelek, fozelek, tesztak, krumpli, rizs ilyesmik), ha tul faradt akkor elobb alszik es csak utana eszik

- uzsonnara 4 korul altalaban vagy egy darab bagettet kap, vagy joghurtot, bebidesszertet, gyumolcsot kap

- vacsora 6 es fel 7 kozott, ha marad az ebedbol azt, vagy tejbegriz, tejberizs, szendvics, ilyesmik

- elalvas elott 8 korul 200 ml babatej

Napkozben szokott kapni ket etkezes kozott nasit ha keri, almat, banant, gyerekragcsat, kekszet ilyesmik. Csokit, felnott chipset ilyesmiket nem kap, raerunk azzal meg. :)

Inni vizet iszik, nagyon szereti, de szokott kapni higitott gyumolcslevet is.

2010. ápr. 17. 00:32
 2/6 Nikcsi ***** válasza:
kb. 100 "ilyesmit" szamoltam ossze hozzaszolasomban, elnezest erte, keso van mar nem olvastam at mielott elkuldtem. :)
2010. ápr. 17. 00:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

17 hónapos kisfiam így eszik egy nap:

-reggel,ha felkel kap teát

-reggeli:kenyér/zsemle szalámival,sonkával,sajtkrémmel,virsli

pirítós vagy bundáskenyér stb.

-ebéd:leves gazdagon(ma például brokkolikrémleves lesz pirított zsemlekockával) vagy főzelék,de mindig zöldség,

-uzsonna:joghurt és túrórudi,vagy gyümölcs keksszel,esetleg műzlit rágcsál

-vacsora:ugyanazok,mint a reggeli,csak nem a nehezebb ételek(nem adok pirítóst és bundás kenyeret)

Sajnos nem issza meg sem a tejet,sem a tápszert,így napközben csak teát és vizet iszik.

Én nem foglalkoznék másokkal,bár könnyen beszélek,mert tegnap mértem a kisfiam és 10,2 kg volt.

Viszont a bátyja 1 évesen volt 13 kiló:)

Én sem adok neki sok édességet,a mamáéktól kapott csokikat is inkább hétvégente belesütöm a muffinba.

Ne aggódj,biztosan te is jól táplálod a gyermekedet,ez nem attól függ,hogy mit adsz neki,genetika.

2010. ápr. 17. 07:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam 14 hónapos. 5-6 körül szopik. Reggeli kenyér valami feltéttel,joghurt, kefír kölesgolyóval,gyümölcsturmix babapiskótávaval, tej, tea. Ebéd azt ami mi eszünk. Uzsi: túró rudi, túrókrém, joghurt, kinder tejszelet, gyümölcs. Vacsi általában hideg, vagy az ebéd maradéka.De még szokott kapni kinder csokit is.Heti 1-2x van édesség.1 évesen 13 kg volt és 83 cm.Arányos baba. Mi sem vagyunk alacsonyak.
2010. ápr. 17. 09:11
 5/6 anonim ***** válasza:
9.11-es vagyok. Este még lefekvéskor szopik.
2010. ápr. 17. 09:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm a hozzászólásotokat! Olyan jó, hogy ezeket olvasva megnyugodtam a táplálást illetően!!!!!!!!!!!
2010. ápr. 17. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!