Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülött babád mikor...

Koraszülött babád mikor kezdett el:forogni, ülni, állni, menni?

Figyelt kérdés

Lányom 2 hónappal született hamarabb. most 7,5 hónapos. mostanában kezd csak forgolódni, leginkább az utóbbi pár napban, igaz kicsit lusta is. Dévényre járunk már 3,5 hónapja.

Mennyivel született hamarabb a babád, s végül mikor hozta be a korát?

2011. márc. 19. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Kereken 1 hónappal született korábban a kisfiam.

Kb.6-7 hónaposan kezdett forogni,9 hónaposan ülni,10 hónaposan mászni.Most 15 hónapos és kb.3 hónapja kapaszkodva lépeget,de még nem megy egyedül.Mostanában egyre gyakrabban áll illetve tesz meg pár lépést kapaszkodás nélkül.Szerintem és a gyógytornászunk is azt mondta,hogy tavasszal fog elindulni.mi is jártunk Dévény tornára,nálunk az a baj,hogy laza a csípője.Úgyhogy azt kell,hogy mondjam még nem igazán hozta be a lemaradást:( hiszen a vele egykorú babák már bőven járnak!

2011. márc. 19. 16:52
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ. remélem a fiad minnél hamarabb behozza társait.pedig azt szokták mondani, egy éves korra utolérik magukat.

azért szerintem annyira nincsen elmaradva a fiad. keresztlányunk időben született és 14 hónaposan kezdett el lépegetni!

remélem azért a lányom augusztusra ülni fog, mennénk nyaralni :)

2011. márc. 19. 17:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam is egy hónappal hamarabb született a "kelleténél". Ő 5 hónaposan át tudott fordulni, de egy hónapig egyáltalán nem csinálta. Kb 6-6,5 hónaposan kezdett igazán forgolódni! Mászni 9-10 hónaposan kezdett, felállni 11,5 hónaposan sikerült először a Pampers dobozra támaszkodva, aztán bárhol ahol meg tudott kapaszkodni. Ülni igazán ügyesen azóta tud, hogy feláll, mert állásból csüccsen vissza. Előtte fél kézzel mindig támaszkodott. Most 13,5 hónapos, a kanapé mellett, a kiságya mellett, székek mellett lépeget, de ha pl. megfogjuk a kezét, akkor egyből ül le. Merthogy több mint egy hónapba telt, mire rájött, hogy hogy lehet állásból leülni úgy, hogy ne essen el. Addig meg mindig megfogtam a kezét, és úgy ült le. Tehát már megszokta, hogy ha megfogom a kezét akkor csüccs! :)

Az még nagyon messze van, hogy egyedül álljon/menjen kapaszkodás nélkül!

2011. márc. 19. 18:10
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm neked is. a lányom is kb. egy hónapja átfordult lendületből, de igazán csak most kezd magától fordulgatni. akkor nincs nagyon lemaradva, remélem ő is olyan ügyes lesz mint a ti babátok.
2011. márc. 19. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!