Műanyag vagy üveg cumisüveg? Miért?
Hát nekünk is müanyag van, de...A minap adtam neki benne sütötökös almát (valamiért nem bir most kanállal enni! Nem tudom miért?) és teljesen befogta az üveget és a cumi részét is! Nem tudom miért?
Ugyhogy ugy gondolom hogy talán jobban lehetne tisztitani az üveget, de ha leejted összetörik, ha fejbe vágja magát véletlenül a baba akkor az fájni fog neki...!
Én le nem cserélném a MAM os üvegeit semmi pénzért:)
mi addig üveget használtunk, amíg sterilizálni kellett, vagyis én kifőztem
nem tudom, lehet hogy már műanyagból is van olyan mit ki lehet főzni, de annyi rosszat hallani mostanában a műanyagból hő hatására kioldódó vegyszerekről (pl BPA) hogy én biztonságosabbnak éreztem az üveget
de csak az elején, utána már mi is műanyagot használtunk (aventet)
Mi is csak műanyagot használunk.
A BPA egyébként csak akkor veszélyes, ha forrón öntjük bele azt, amit később a baba meginna, mert annak hatására válik ki belőle. Ha alapból fogyasztható hőmérsékletű teát, tápszert, vizet, stb. öntünk bele, akkor nincs gond.
(Kifőzni, sterilizálni is ugyanúgy lehet, mivel a kifőző vízbe távozik a káros anyag.)
Kaptam üveget is, de továbbajándékoztam. Amilyen lyukas a kezem...
Aztán be is bizonyosodott, hogy egy párat már ripityára törtem volna. Így a műanyag simán túlélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!