Mozgafejlödessel kapcsolatban lenne par kerdesem (6 honapos baba)?
Kislányom is hat hónapos, és hasonlóképp csinálja, mint a te babád. Hasról hátra párszor megfordult, de azóta sem csinálja, viszont sokkal jobban tetszik neki, ha hátról hasra fordulhat.
Én nem erőltetem az ültetést, mert ha pl. beleültetem az ölembe, és a testemmel támasztom a hátát, akkor már sokszor fogja magát és magától is előredől, tehát megvan benne az, hogy hogyan is kell felülni, csak hát még idő kell ahhoz, hogy fel is tudja húzni magát (pl. ha belekapaszkodik majd a kezedbe vagy mondjuk a kiságy, járóka rácsába). Ne erőltesd, szépen meg fogja ő tanulni. Nem vagytok lemaradva, addig meg nincs értelme aggódni.
Megtanulja, ne izgulj
Nekem a fiam 6hónaposan felállt, és kapaszkodva totyogott, de ülni nem akart. Azt hittem sose tanul meg.
1hónap mulva meg ücsörgött már :)
Az én kisfiam is ugyanígy csinálta.4,5 hós korában tanulta meg a hátról hasra fordulást,intenzíven csak 5,5 hós korától gyakorolta,de vissza sehogy sem akart menni neki.Aztán 6,5 hós korában kezdte el,azóta gurulva közlekedik,most 7 hós.Előző fiam ugyanígy volt,kúszás helyett gurult,majd 8 hós korától mászott.
Az ülést viszont nem szabad erőltetni,addig nem kell ültetni,amíg magától nem ül fel,mert megterheli a hátát.Vannak babák,akik először másznak és mászásból tanulnak meg felülni.
Egyébként a youtube-n vannak hasznos videók,pl. átfordulás tanítása,kúszás tanítása,felülés tanítása... ha gondolod keress rá,elő lehet segíteni a baba fejlődését a megfelelő korban.
Abszolutt nem csodagyerek, amiért áll.
Javasolnál valamit, hogy mit csináljak ha leteszem és feláll? Kössem le? Vagy más ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!