Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Házi tojást adhatok a gyerekem...

Házi tojást adhatok a gyerekemnek?

Figyelt kérdés
20 hónapos a lányom.A szomszéd nénitől szoktuk kapni a tanyájukról hozza a férje.Nem mertem még adni neki.
2011. márc. 16. 21:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
miért ne adhatnád??
2011. márc. 16. 21:22
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal nyugodtabban adom én például a mama tojását amit a tanyáról kapunk mint a bolti tojást a babámnak..

Nyugodt szívvel add neki sőt a tanyasi a legjobb amit kaphat szerintem.

Jó babázást! :)

2011. márc. 16. 21:24
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

miért ne adhatnád? Én sem értem. Nyilván nem nyersen és nem a kezébe játszani, de megfelelő higiénia után nyugodtan.

ha a szalmonellától félsz, az nyers tojásban van és megfelelő higiéniával soha nem okoz fertőzést.

Nem írom le részletesen, mert rákereshetsz szalmonella és el tudod olvasni, hogyan okoz fertőzést.

A másik pedig ha aggódsz, akkor keress rá, hipoval hogyan kell fertőtleníteni. Biztos van rá recept, milyen higitású hipo, mennyi idő alatt pusztítja el a szalmonella vírust.

Anyukámék a konyhán is hipóba tették, ez volt az ÁNTSZ előírása.

2011. márc. 16. 21:28
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Apa ágál ellene.Mindíg kezeltet veszünk neki.
2011. márc. 16. 21:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Annó gyerekként én magam vettem ki a tojást a tyúk alól(mamámék tartottak párat), azt ettük, már nagy gyerekként(amire emlékszem)is és mivel nem miattunk kezdték gondolom babának is.

És csak annyit csináltak, hogy letörölték a héjról a tyúkxrt. Sose voltunk szalmonellásak(ha átsütöd, főzöd a rizikó élelmiszereket, akkor semmi bajod nem lesz), sose volt a tojásból gondunk, mivel naposcsibéből neveltük mi, nem tápon tudtuk mit eszünk a tojással, és persze a tyúkokkal...

Miért nem adtad a tanyasi tojást a gyerkőcnek eddig? Mitől félsz, harap? Az a bio tojat.

2011. márc. 16. 21:39
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal szívesebben adnék házi tojást a gyermekemnek, mint a boltit, amit ki tudja meddig és hol tároltak.
2011. márc. 16. 21:47
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan adhatsz neki, lefertőtleníted a héját, ha apa izgul, és kész. Ami benne van, az ugyanaz, mint a boltban lévő tojásban, a tojás belsejét nem kezelik:)

Off: a szalmonella nem vírus, hanem baktérium. Bocsi:)

2011. márc. 16. 21:53
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam csak azt kapott eddig,meg ezután is azt fog,a dédik "nevelik":)))) Lemosom,főzőm vagy sütöm,eddig még nem volt gondunk belőle.
2011. márc. 16. 22:05
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen vírusnak gondoltam pedig, A ROTÁval, Calicivel együtt, valószínűleg a hányás-hasmenés miatt került egy helyre a fejembe ezekkel. De köszi, most már ezt is tudom.
2011. márc. 16. 22:06
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Inkább azt adnám, mint a boltit.

Nekünk nagymamám szokott adni, soha semmi baj vele! Tudom, hogy friss!

2011. márc. 16. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!