Mit gondolnátok, ha egy fél éves baba még mindig végigordítaná a napot?
Kislányom azóta ordít mióta megszületett. Fél éves lesz. Én kezdek begolyózni.
Az elején megnyugtattak, hogy pár hét és kinövi, aztán hogy 3 hónapos korára tuti kinövi, aztán...na hát nem nőtte ki...
Többször is voltunk orvosnál (nem is egynél), de szerencsére semmit nem találtak.
Viszont ő csak üvölt.
Semmi sem jó. Ha ölben van azért, ha fekszik azért, ha babakocsizunk azért ordít...már nem merek vele emberek közé menni.
Úgy néznek rám, mintha kínoznám szegényt, mert egyszerűen olyan siralmasan tud sírni és nem lehet őt megnyugtatni...
Ha ez így megy tovább biztos, hogy megkattanok tőle.
Nagyon el vagyok már kenődve.
Most már kezdek kétségbe esni, és közben baromira félek attól is, hogy mégis csak van valami baja, csak a dokik nem veszik észre...
Jaj, kész vagyok! :(
Na neee!!!
Ne kényeztesd ,akkor nem követelőzik???
Ez hülyeség!
Ha egy gyerek nyugodt,kiegyensúlyozott akkor az el van magában,ha viszont nem jó a közérzete akkor azt jelzi sírással és azzal,hogy nem foglalkozol vele ,csak rosszat teszel.
Én is éreztem a kisfiamnál,hogy valahogy másabb mint a többi vele egyidős baba,hárman toltuk mindig a babáinkat,akkor egy volt nagyon nyugodt,ő most is ilyen 5 évesen, a másik kettő,köztük az enyém is,hiperaktívnak nyílvánított,az enyém még csak értehető,mert a vér szerinti anyuka dohányzott az örökbefogadott kisfiamnál,de hogy a másik kisfiú miért lett ilyen azt nem tudom,mert ott nagyon vigyázott az anyuka a terhesség alatt.
Az alaptemperamentum higyjétek el adott a baba magzati korától,aki ennyire sírós és nincs egészségügyi ok a háttérben előfordulhat,hogy később is egy kicsit nehezebb természetű lesz,példa erre a kisfiam.
A hugomnak 3 fia van,már kisbaba koruktól látszott,hogy melyik milyen személyiség,a középső úgy ordított,hogy az őrület,ma 8 évesen nem bírnak vele,majd megbolondulnak.
A másik kettő nyugodt ,kezelhető.
Köszönöm a válaszokat!
Hát...nem örülnék, ha ilyen maradna. Nem tudom akkor mi lesz velem. (A szüléssel nem volt gond, minden rendben zajlott.)
Eddig mindig szerettem volna még egy babát, de most már egyre kevésbé, mert mi van, ha a másik is ilyen lesz? Tényleg szétmegy a fejem, és amúgy is egyfolytában fogyok...kikészít ez a sok sírás, jobban stresszelek most már rajta, mint bármi máson.
Hát sírós babák anyukái...tényleg nem semmi, amit mi megteszünk, átélünk! Nem könnyű.
A védőnő nálunk is elégedett, mert hát sokat nem találkozik vele. No persze az ő szemszögéből minden oké, szeretjük, gondozzuk, jól fejlődik. Neki ez a lényeg.
Az, hogy én mellette lassan idegbeteg leszek, sokakat nem érdekel. :(
Tudom, hogy így kell őt elfogadni, de még nem megy. A családunkban egy gyerek sem volt sírós, és most még ezt nehéz feldolgoznom, hogy az én lányom meg egy sírómasina. :(
Neked pedig jó, hogy azt mondják tündéri. Nekem a rokonok nem nagyon tudnak ilyet mondani, mert jóformán csak ordítva látják őt, olyankor pedig nem épp tündéri.
Mindegy, próbálok megnyugodni és elfogadni a helyzetet. Csak úgy látszik még nekem is idő kell.
Mindemellett nagyon szeretem őt, csak nagyon nehéz vele.
Állítólag én lánylétemre voltam rendkívűl sírós,hisztis babakoromban,később kítűnő tanuló voltam mindig,maximalizmusra törekedtem az élet minden területén.
Negatívum ami máig jellemez,aggódás mindig mindenen,dolgok felnagyítása,mások véleményétől függés.
Azzal,hogy nagyon szereted és próbálod elfogadni gyakorlatilag megteszed a tőled telhető maximumot.
Lehet,hogy csak érzékenyebb,mint az átlag,ha nincs egészségügyi gond vele,akkor nem kell aggódni.
Valószínű később jól alkalmazkodó,kedves,kezelhető kislány lesz belőle.
GOndolom próbálod kitapasztalni mikor nyugodtabb,ha sokat van kint szabadlevegőn,ha sokat játszol vele,ha babusgatod,annál többet nem tudsz tenni amit most is teszel,viszont a magad feltöltődésére muszáj lenne egy kis időt valahogy rászánnod,mert a folyton síró baba miatt te sem tudod mindig nyújtani feltöltődés nélkül a maximumot.
Köszönöm nektek is a választ!
Igen, egy kis feltöltődés nem lenne rossz. Mondjuk egy lakatlan szigeten, egyedül, kiszellőztetni a fejem. Lehet, hogy utána még vágynék is a nyüzsire! :)
Mi újság Veletek?
Van már ötleted a kikapcsolódásra?
Hogy viselkedik a pici lánykád?
Én mikor már sík ideg vagyok ,mert a gyerekkel nem bírok,ha anyu nyugodtan közelít felé,a gyerek is megnyugszik,mert különben ördögi körbe keveredünk egymással,egymást gerjesszük és nagyon jól jön ilyenkor egy szerető ,segítőkész nagyika :-) .
Köszi az érdeklődést!
Hát van jobb, és van rosszabb napja...
Néha olyan aranyos, és egész nap mosolyog, aztán paff...és elkezd ordítani.
Anyukám is próbál segíteni, de a sok ordítástól anyukám úgy elkezd aggódni, hogy azzal nem segít... :)
Néha már jobban aggódik, mint én.
Amúgy hétvégén elmentünk kirándulni egyet. Betettük babakocsiba és egyből ordított torka szakadtából. Úgy néztek ránk az emberek, hogy szinte menekülni támadt volna kedvem.
Nagyon szeretném, ha javulna a helyzet.
S jól esett, hogy érdeklődtél. Még így ismeretlenül is. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!