Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek későn indult el a...

Akinek későn indult el a babája, hány hónapos volt? Kisfiam 14 hónapos de nem akar menni.1-2 lép ha fogom a kezét aztán, leül, mászik tovább. Próbálom sétáltatni, de nem akar.

Figyelt kérdés
2011. márc. 15. 14:45
 1/9 anonim ***** válasza:
17 hónaposan. De mászni is csak 1 évesen kezdett el. Voltunk gyógytornásznál is kb. 16 hónapos korában, de megnyugtatott,nem látott semmi rendellenességet és hogy ha az apja is későn csinált mindent,akkor valószínű csak ilyen fajta.
2011. márc. 15. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálunk amelyik baba nem indul el 15 hós koráig azt fejlődésneurológiára kell vinni!

Bár biztos jártok/vagy legalább egyszer voltatok gíógítornásznál és ő mondta!De a gyerekdoki adja a beutalót!

2011. márc. 15. 15:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Párom egy évesen több szavas mondatokban beszélt,de az első lépéseket csak 16hónaposan tette meg.Kisfiam 12,5hónaposan lépet egyet-kettőt,rá 2hétre pedig szaladt.Most 17 hónapos,viszont egy mukkot sem mond a hablatyon kívűl!Akkor én most neurológushoz,pszichológushoz vagy logopédushoz vigyem?

Sehová!Majd fog beszélni úgy ahogy a te kisfiad is fog szaladgálni!Ne idegeskedj ezen!Ne erőltesd,elindul majd magától.:) Győzd majd elkapni!:)))

2011. márc. 15. 15:40
 4/9 anonim ***** válasza:
15 hónaposan indult el a fiam.Előtte 11 hónapos korától gyógytornára jártunk vele hypotónia miatt.Nálunk is ez volt,egy két lépés,ha fogtam a kezét,aztán leült.Aztán 15 hónaposan egyszer csak felállt kapaszkodás nélkül és tett 7 lépést.Ez volt mikuláskor.Karácsonykor már nem mászott,csak járt,és ritkán esett.
2011. márc. 15. 16:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam holnap lesz 15 hónapos, és már több, mint egy hónapja elindult, viszont 4-5 lépésnél nem megy többet egyszerre, azt is ritkán (heti 2-3-szor).

Itthon néha eszébe jut, de továbbra is többnyire négykézláb közlekedik. Én soha nem vezetgettem, csak miután elindult, de ő sem rajong érte.

Én egyelőre nem aggódom, magas, erős testalkatú kisfiú, lehet még nem bírják a lábai hosszú távon......

2011. márc. 15. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves 3.!

Az elindulásról volt szó, nem a beszédfejlődésről!Az teljesen más!

ha 3 éves korára nem szólal meg akkor kell orvoshoz vinni!Szintén gyerekdoki ad beutalót!

És nem rosszindulatból írtam a fejlődésneurológiát, az ország 90%-ában ez a szabály!

2011. márc. 15. 18:47
 7/9 anonim ***** válasza:

az én fiam 13,5 hónapos, csak négykézláb közlekedik, feláll, kapaszkodva lépeget, de el nem engedi, amit fog, a világ minden kincséért sem. vezetve sem hajlandó 1-2-nél többet lépni. nagyon későn, közel 10 hónaposan tanult meg egyáltalán felülni, rá 1-2 napra mászni, addig csak kúszott. 11 hónapos kora óta feláll, de itt le is ragadtunk!

beszélni sem beszél, csak mutogat és kiabál, ha akar valamit.

a dokink azt mondta, nincs vele semmi baj, csak ő egy kis Pató Pál, nem sieti el a dolgokat:(

2011. márc. 15. 21:50
 8/9 anonim ***** válasza:

tegnap 18:47-nek!

Én sem rosszindulatból írtam!Nem a te válaszodat figuráztam ki,ha így értetted volna!Tisztában vagyok a kérdéssel!Csak példának írtam a beszédet,arra rámutatva,hogy minden gyerek más és nem kell egy 14-16 hónapos gyerekkel mindenféle vizsgálatra rohanni,mert a szomszéd baba már csinál dolgokat amit a mi babánk még nem!Kicsit kezdünk türelmetlenek lenni,nem gondoljátok?Add Uram de már,én is akarom,most azonnal...stb.Csak egy vélemény volt.De itt minden2.kérdésnél kialakul egy teljesen más téma.Ha valaki nem ért egyet a másikkal,ki van cikizve,le van hurrogva,pontozva!Miért???

Nem azért van ez az oldal,hogy kikérjük egymás véleményét tapasztalatát?

2011. márc. 16. 09:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Csak kiváncsi voltam,hogy későn induló babák mikor indultak el. Járunk gyógytornára. Álltalában 18 hónapos korig kell elindulni,az még normálisnak számít. (nem 15 hó) és utánna kell tornáztatni.
2011. márc. 16. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!