Miért kell szörfruha 1,5-2 éveseknek?
A kisfiam kétéves lesz a nyáron. Keresgéltem neki a neten már a fürdőgatyókat, és sok helyen láttam 80-86-92-es méretű szörfruhát. Miért kell egy ekkora gyereknek ilyen? Gondolom másfél-két évesen még nem szörfözik, nap ellen meg árnyékba viszem, vagy adok rá egy szellős pólót, nem pedig tapadós, hosszú ujjú szörfruhát, ami ráadásul vizes, alatta befülled, gombásodik a bőr stb.
Vagy én vagyok nagyon lemaradva?
A lányomat 5 hós korától hordom úszni és kb 2 évesen vagy max 2,5 évesen már lehet a mély vízben igazán úszni tanítani őket! És az bizony egy ekkora gyerkőcnek hideg! :)
Nekünk is mondta az oktató hogy lehet majd szörfruci kell neki, hogy ne fázzon annyira a 18-23 fokos vízban! :)
Ez nem hóbort szerinem :)
UV szurosek is es vedik a gyerkoc boret az uv sugaraktol. Azsiaban vagy a hasonlo nagyon meleg orszagokban ilyenekben szaladgalnak a gyerekek maskent nagyon leegnenek. En is ott kerdeztem ra amikor voltunk mert en is azt hittem valami divat. :) Szinten ved a tengeri dolgoktol is ahogy az egyik valaszado irta. Pl. meduzza. Ahol mi elunk meg olyat is lattam ami fent tartja a babat mert ki van parnazva. :))
Szia!
Tengerparton élünk, nekünk is van ilyen ruhánk és nem hóbortból.
1. a tenger még kicsit hideg a csöppségeknek, ezek pedig termo anyagból vannak, így nem hűl ki a testük.
2. véd a különböző állatok csípésétől
3. van olyan, amelyik a vízben fenntartja.
4. UV szűrős is van, így a nap káros hatásától is véd, ami ha vízben vagy még inkább fokozódhat.
Hidd el hasznos dolog...
Valóban e-bay-en néztem, de most kíváncsiságból megnéztem vaterán és tesz-veszen is, rengeteg van belőlük. Tavaly a fél nyarat a Balatonon töltöttük anyósoméknál, egyetlen egy ilyenre sem emlékszem, persze az a víz elég meleg még a kicsiknek is és nincs semmi veszélyes állat sem benne. A tengeren nyilván elkél a szörfruha, így már világos. De én nem szívesen hagyom a gyereken a vizes fürdőruhát, mindenhol azt olvasom-hallom, hogy a nedves, párás közeg kedvez a gombáknak. Persze kijön a vízből, és le lehet cserélni...
Köszönöm szépen mindenkinek a felvilágosítást!
A rokonjaim kint élnek Kanadában. Az ő gyerekükön azért van szörfruha, ráadásul nem ujjatlan, hanem 3/4es ujjú, mert csak így hagyja feltenni a karúszót. Úszni is járnak, és a többi gyereken is van az uszodában, szintén azért, hogy a karúszó ne birizgálja a bőrüket.
Nekünk meg pl. olyan fürdőruhája van a gyerekeknek, ami mentőmellény is egyben. Egy olyasmit képzelj el, mint amilyen a női úszódressz, és benne vannak a fenntartó nikecellek. Mi vízparton élünk, és ha kimegyünk a tóra, jó ha ebben van a gyerek. Amúgy strandon sima úszógatyája van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!