Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a különbség a hypotónia és...

Mi a különbség a hypotónia és a veleszületett alkati lazaság között?

Figyelt kérdés
2011. márc. 15. 13:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
OFF: Az én Fiam is 2 éves és még Ő sem beszél. Szerencsére nincs az általatok említett baja.
2011. márc. 17. 13:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen nálunk volt probléma a mozgásfejlődéssel mert Ő nagyon hypoton volt!Eléggé el volt maradva a kortársaitól pedig szinte a kezdetektől jártunk gyógytornára 9 hós koráig.Majdnem 10 hónapos volt amikor el kezdett kúszni.Most 1 éves volt a múlthéten és most már fel áll kapaszkodva és 2 napja halad is így egy picit.Amúgy az értelmi fejlődésével nem volt gond,nagyon figyelmes,értelmes a hypotonia erre nem hatott ki szerencsére.Nem minden gyerek beszél 2 évesen ne aggódj biztos semmi baja nincs:)
2011. márc. 17. 13:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A hypotónia olyasmi, hogy le vannak kicsit tapadva az izmok, ez okozhat késést, a lazaság (mondjuk generalizáltan laza ízületek) meg annyit jelent, hogy lazák az ízületei, ergo nem fog gondot okozni, hogy a nyakába tegye a lábát. Ez utóbbin ne lhet változtatni, de nem is kell :) Nálunk mindkettő van, az enyhe fokú hypotoniát másfél évesen állapították meg (érdekes, h előtte nem, pedig voltunk párszor neurológusnál, na mindegy). A laza ízületekre már jóval korábban fény derült, mert mászás közben szétcsúszott kicsit lába.
2011. márc. 17. 16:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Én csak a hypotóniáról tudok neked mondani valamit. Mert az én fiamnál is 9 hónaposan enyhe hypotóniát állapítottak meg. De én úgy tudom hogy a hypotónia tornával teljesen rendbe jön.

És nálunk is rendeződött minden a torna segítségével.

2 éves fiú anyukája

2011. márc. 17. 18:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Sokat segítettetek.
2011. márc. 17. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!