Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vega-értendű baba? A sógornőm...

Vega-értendű baba? A sógornőm májusra van kiírva, és ma kijelentette, hogy mivel ő vega, a gyerekét is így fogja etetni!

Figyelt kérdés

Én úgy meglepődtem, hogy köpni-nyelni nem tudtam.

Mi lesz, ha esetleg nem tud szoptatni? Tápot sem ad neki, mert az is tejszármazék? És később a húsban/tojásban lévő vitaminok nem kellenének a babának?

Miért nem hagy választási lehetőséget a gyereknek, hogy megkóstoljon mindent, és ha akar, legyen vegetáriánus, de a saját döntéséből és ne azért mert ráerőltetik...

szerintetek ez nem lesz káros vmilyen szinten szegény unokahugimra?

(nekem nincs még gyerekem, csak 17 vagyok, ezért nem vagyok toppon benne, hogy mi kell egy kisgyereknek)

2009. febr. 20. 19:38
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
A sógornőd olyan féle vegetáriánus, aki se tejet, se halat nem fogyaszt? Mert azt tényleg nem szabadna ráerőltetni egy kisgyerekre. Tejtermékre szüksége lesz, és ha más húst nem is kap, de legalább halfélét kapnia kéne. Nem is beszélve a tésztákról, amikben általában tojás van.
2009. febr. 20. 19:48
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
a sógornőd lüke, de majd a gyerekorvos helyreteszi, Te na avatkozz bele, mert rád fog haragudni, de ha úgy érzed hallgat rád mond meg neki, hogy beteg is lehet a gyereke tőle, nem azt mondom, hogy húst hússal kell enni, de mértékkel muszáj, nem Indiában élünk, ahol a klíma és az életmód ezt lehetővé teszi, ezen a klímán Európában, a mi kultúránkban a keti 2-3 húsevés az egészséges, az, hogy ő mit csinál szíve joga, de a gyereke egészségével ne szórakozzon!
2009. febr. 20. 19:56
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Az egészséges baba fejlődésének szüksége van húsra! Butaságnak tartom, hogy ne adjak neki. Igaz, én nem vagyok vega, de nem is vagyok egy nagy hús zabáló. Hetente csak egyszer eszem, de az is kimerül egy fél szeletke rántott húsban, ami kissebb a tenyeremnél. Mikor terhes lettem viszont el sem tudtam volna képzelni egyetlen egy étkezést sem anélkül, hogy ne legyen benne husi.:) Pici fiamnak viszont mindig adok valamilyen husikát minden nap van a menüsorban....

Egy 7 és fél hónapos pasi anyukája

2009. febr. 20. 20:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Csak gombát meg szóját eszik, ami fehérje. Még halat sem, meg semmit, "aminek gerince van, vagy gerincestől származik".

(Én se vagyok nagy húszabáló különben.)

Majd megmutatom a bátyámnak amiket írtatok, hátha hatni tud majd a feleségére(nem hiszem ,mertelég nagy papucs-orrán-pamutbojt), és ha esetleg kikérik a véleménymet (nem hiszem ezt sem, de hátha), akkor majd elmondom, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásnak igenis része az állati fehérje, és nem kéne szórakoznia a gyereke egészségével.

még 1 x kösz

2009. febr. 20. 21:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Epp a napokban olvastam errol egy cikket. Eszerint ha a szulo mindenáron azt akarja, hogy a gyerkoc is vegetariánus legyen, nem árt vele, de csak akkor, ha ay

fehérjéket teljes mértékben potolja (tehát tejtermékek, tojás, esetleg a hal).

A gyerkocnek mindenképp kapnia kell:

D-vitamint - tejtermékekben található, esetelg gomba

B12 - tej, tojás, gabonafélék, éleszto, szojatej

kalcium - zold zoldségfélék, brokkoli, tej, gabonafélék

vas - szárított gyumolcs, gabonafélék, huvelyesek, tojássárgája

cink - huvelyesek, tofu, gabonafélék.

2009. febr. 20. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolso vagyok: én nagyon szeretem a husit:)Ez nem azt jelenti, hogy mindennap eszek, de a babámnak viszont a gyerekorvos tanácsára adok mindennap. Amíg csak zoldségfélékbol készítettem neki a fozelékeket, a baba nem lakott jol vele, utána mindig kérte a tejet is.
2009. febr. 20. 21:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Azért van itt egy kis bibi. Egy baba sokkal korábban ehet húst, mint pl. gombát vagy tejterméket. Egy kisgyerek étkezésében lehet pótolni a húst, de egy babáéban nem igazán.

Mondjuk ha az anyuka ragaszkodik ehhez, akkor én azt javaslom, hogy meg kéne kérdezni pl. valakit aki krisnás (és gyereke is van, főleg ha már nagyobb), hogy ők ezt hogy oldják meg. Én voltam már a Krisna völgyben, láttam ott élő gyerekeket is, egészségesnek tűntek. Igaz az is, hogy ők fogyasztanak tejterméket.

De én ezt nem tenném így. Igaz, mi se gyakran eszünk húst, de azért tojást, tejterméket rendszeresen.

2009. febr. 20. 22:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

EGY KIS SEGÍTSÉG:

Lehet én leszek itt a kakukktojás. Magam lakto-vegi anyuka vagyok. Lányomat is eszerint fogom táplálni. Sajnos nagyon sok támadás ér, mert a laikusok nincsenek minden információ birtokában, élből elítélik, leírják ezt az életmódot. Mi van olyankor, amikor pl. egy gyermek egyszerűen undorodik a hústól, függetlenül attól, hogy a szülei vegik vagy sem?

Segítségként [link] illetve szerezzék be Reisinger Orsolya: Mérlegen a vegetarianizmus c. könyvét. Sokat fog nekik segíteni. (inkább minthogy minden oldalról csak szapulást kapjanak). Valóban tudatosabban kell táplálni a vega babát (nagyon fontos az ételek párosítása). A gombát felejtsétek el, abból semmit nem emészt meg a szervezet, haszontalan dolog. A szójához meg idő kell, azt csak később.

2009. febr. 21. 08:21
 9/10 A kérdező kommentje:

köszi nektek is :)

majd megmutatom neki, és remélem használja majd ezt a könyvet :9

2009. febr. 21. 11:57
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Majd meghal a gyerek vagy fogyi lesz aztán rájön..
2010. febr. 9. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!