IKRES ANYUKÁK! Alvásprobléma?
szia!
Az enyémek is 3 hósak lesznek nemsokára.
Naponta 6x esznek, kb. úgy, hogy
1. etetés éjjel 1-2 óra körül
2. 5-6 körül
3. 10-11 körül
4. 14-15 körül
5. 17-18 körül
6. fürdetés után 20-21 körül
Sok függ attól, hogy az első két etetés mikor volt. Éjjel úgy eszünk, hogy amelyik először felsír az éhségtől, azt megetetem, utána keltem a másikat is. Ez az ébresztés annyiból áll csak, hogy finoman kiveszem a kiságyból, cumi a szájába (tápszeresek), aztán álmában elcuppogja az adagját. Én nem engedhetem meg magamnak, hogy össze-vissza egyenek, mert nincs segítségem, és férjem is szinte reggeltől estig dolgozik.
Próbáld meg valahogy közelíteni a bioritmusukat egymáshoz. Fokozatosan közelíts, nem lesz semmi bajuk, ha negyed órácskát várnak a kajával, hogy a tesó is magához térjen és megéhezzen.
Éji etetésekhez a tanácsaim:
- nálunk állandó éjjeli fény ég, egy tompa fényű kis zsáklámpa. Így nem kell semmit felkapcsolnom etetésekhez, szóval nincs változás, ami túlságosan megébresztené őket éjjel
- nem pelenkázok, csak ha kaki volt. Jó minőségű pelus kibír 5-6 órát is, de átpelenkázásnál tutira kinyílik a szemük
- ha egy mód van rá, nem várom meg, míg nagy ordítás lesz az éhségtől. Amint elkezdődik a nyöszörgés, és látom az órán hogy ez az éhségtől lesz, máris melegítem a kajcsit. Nyöszöri állapotban kajálhat az egyik, utána, mint már írtam, félálomban ehet a másik
- először finoman ülve büfiztetek (szerinte ez gyorsabb, alaposabb), majd a mellkasomra teszem őket pár percre. Ettől megnyugszanak, a szemük leragad, s anélkül hogy a pózon változtatnék, teszem őket a kiságyba (magyarul ez esetben hasra). Ha szépen bealudtak, észre sem veszik hogy letettem őket.
Ja még annyit, hogy ők korababaként megszokták a napi 8x-i etetést a kórházban, piszok nehéz volt ezt itthon tartani. A helyzet akkor változott, mikor nem ébresztettem már őket éjjel, hanem megvártam a nyöszörgést, így lett a mostani napi 6 etetés.
Ennyi jutott eszembe, kicsit kaotikusan írtam bocsi, de mindig megy a pörgés - hisz tudjátok ti is. :)
jó egészséget, sikeres altatást!
Hali, utolsó vagyok.
Olyan gyakorinak tűnik az evésük a leírtak alapján, kiürül a gyomruk egyáltalán?
Figy, nem lehet hogy keveslik a kajcsit? Bár mint írod, ők anyatejesek is, hát így tényleg nehéz belőni az adagot, hogy legyen jó....
A védőnőd talán okosabbat tud mondani! :)
Sajnálom, hogy nem segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!