Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » IKRES ANYUKÁK! Alvásprobléma?

IKRES ANYUKÁK! Alvásprobléma?

Figyelt kérdés
Már kivagyok Este 2 óránként kelnek felváltva azaz én 1 órákat alszom:(Ti hogy oldatotok meg az esti etetéseket vagy mit tegyek hogy ritkuljanak kicsit?3 hónaposak és még mindig ugyabúgy ugyanannyiszor kelnek:(Vag yfogadjam el és idővel megoldódik???Köszönöm a segítségeteket:)
2011. márc. 12. 17:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

szia!

Az enyémek is 3 hósak lesznek nemsokára.

Naponta 6x esznek, kb. úgy, hogy

1. etetés éjjel 1-2 óra körül

2. 5-6 körül

3. 10-11 körül

4. 14-15 körül

5. 17-18 körül

6. fürdetés után 20-21 körül

Sok függ attól, hogy az első két etetés mikor volt. Éjjel úgy eszünk, hogy amelyik először felsír az éhségtől, azt megetetem, utána keltem a másikat is. Ez az ébresztés annyiból áll csak, hogy finoman kiveszem a kiságyból, cumi a szájába (tápszeresek), aztán álmában elcuppogja az adagját. Én nem engedhetem meg magamnak, hogy össze-vissza egyenek, mert nincs segítségem, és férjem is szinte reggeltől estig dolgozik.

Próbáld meg valahogy közelíteni a bioritmusukat egymáshoz. Fokozatosan közelíts, nem lesz semmi bajuk, ha negyed órácskát várnak a kajával, hogy a tesó is magához térjen és megéhezzen.

Éji etetésekhez a tanácsaim:

- nálunk állandó éjjeli fény ég, egy tompa fényű kis zsáklámpa. Így nem kell semmit felkapcsolnom etetésekhez, szóval nincs változás, ami túlságosan megébresztené őket éjjel

- nem pelenkázok, csak ha kaki volt. Jó minőségű pelus kibír 5-6 órát is, de átpelenkázásnál tutira kinyílik a szemük

- ha egy mód van rá, nem várom meg, míg nagy ordítás lesz az éhségtől. Amint elkezdődik a nyöszörgés, és látom az órán hogy ez az éhségtől lesz, máris melegítem a kajcsit. Nyöszöri állapotban kajálhat az egyik, utána, mint már írtam, félálomban ehet a másik

- először finoman ülve büfiztetek (szerinte ez gyorsabb, alaposabb), majd a mellkasomra teszem őket pár percre. Ettől megnyugszanak, a szemük leragad, s anélkül hogy a pózon változtatnék, teszem őket a kiságyba (magyarul ez esetben hasra). Ha szépen bealudtak, észre sem veszik hogy letettem őket.

Ja még annyit, hogy ők korababaként megszokták a napi 8x-i etetést a kórházban, piszok nehéz volt ezt itthon tartani. A helyzet akkor változott, mikor nem ébresztettem már őket éjjel, hanem megvártam a nyöszörgést, így lett a mostani napi 6 etetés.

Ennyi jutott eszembe, kicsit kaotikusan írtam bocsi, de mindig megy a pörgés - hisz tudjátok ti is. :)

jó egészséget, sikeres altatást!

2011. márc. 13. 09:22
 12/14 A kérdező kommentje:
Halihó.Ó bárcsak mi is itt tartanánk a pláne az az egészben,hogy pont így csináljuk mi is tehát egész éjjel fel van kapcsolva a sólámpa ami hogy még tompább fényű legyen a le van takarva egy kis terítővel.Anyi csak a különbség hogy mindig megvárom amikor az egyik evett hogy a másik magától felkeljen de már annyira összehangolódtak hogy kb:10 perc különbséggel.Nekem csak annyi a problémám hogy esznek fürdés után vagyis:20 órakor majd 22 órakor majd 23:30-kor ezután 02:30 körül majd 04:00 körül és reggel kelnek 05:15 körül vagyis akkor már nem is alszanak vissza korán kelő babáim vannak ám:)ezután esznek 08:00 körül ezután alszanak egy fél órát majd nyafi van a köveztkező evésig ami 10:00 órakkor van megint alszanak egy fél órát és kicsit játszunk ha nem nyafognak 12:00-ig akkor esznek és ki a levegőre!!!Itt alszanak egy huzamban 3 és fél órát,bejövünk és húzzuk ahogy csak tudjuk ébren 19:00-ig ekkor van a fürdés.Miután bejövünk már nem hagyom őket aludni mert akkor fél óránként keltek éjszaka és azt már végképp nem bírnám:(((Szóval ez a mi kis történetünk de mivel a te (utolsó) sztorid hasonlít az enyémhez a legjobban hát rá kellett jönnöm hogy nincs megoldás majd az idő segít na meg a türelem:)Köszönöm a segítségeteket,aranyosak vagytok:)
2011. márc. 13. 13:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Hali, utolsó vagyok.

Olyan gyakorinak tűnik az evésük a leírtak alapján, kiürül a gyomruk egyáltalán?

Figy, nem lehet hogy keveslik a kajcsit? Bár mint írod, ők anyatejesek is, hát így tényleg nehéz belőni az adagot, hogy legyen jó....

A védőnőd talán okosabbat tud mondani! :)

Sajnálom, hogy nem segíthettem.

2011. márc. 13. 15:53
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem esznek sokat,inkább az a megfelelő szóm rá hogy ők sokszor esznek keveset.Na majd kialakul:)
2011. márc. 13. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!