Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy olyan...

Miért van az, hogy olyan sokan "könyv szerint" akarják nevelni a gyermekeiket?

Figyelt kérdés

Mostanában annyira trendi a Suttogó, Aludj jól gyermekem stb... Miért gondolják sokan, hogyha egy gyerek nem a nagykönyvek szerint eszik, alszik stb..., akkor már elrontották, csődöt mondtak szülőként. Sokat éjszakázom, belenéztem az egyik könyvbe, és eszerint a módszer a gyerekek 96%-ánál beválik. 100-ból 96 gyerek ugyanolyan lenne? Néhány feltevésre pedig kifejezetten kikerekedett a szemem: hagyjuk sírni a gyereket, aki előfordul, hogy hányik, de nem gond, csak provokálja a szüleit!? Vagy a fogzás nem bizonyított, hogy fájdalmas, ez nem lehet indok az éjszakai ébredésre!!! Jött már valakinek fájdalmasan a bölcsességfoga? Mert az tudja, hogy ez milyen kín!

Nem tudom... Lehet én gondolkodom rosszul, és bár én is fáradt vagyok, de egyelőre még én alkalmazkodom, és nem a könyvekre, hanem az ÖSZTÖNEIMRE hallgatom. Partnerként kezelem a manóm, akit irányítgatok, etetem, ha éhes, altatom, ha álmos, és persze vannak dolgok, amiket nem engedek, ebben következetes vagyok! Lehet nehezebb így, vagy nem olyan kiszámítható, de a babám boldog, kiegyensúlyozott babám van!

Nem vitatkozni, provokálni akarok, mert elfogadom, tisztelem más nevelési elvét! mi a véleményetek?

2009. febr. 20. 13:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
www.lll.hu
2009. febr. 20. 14:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek,ringatós a babám néha a hátam majd le szakad volt már hogy sírva ringattam a 9kilóját mert már olyan kimerült voltam és fájt a hátam de soha ne tudnám sírni hagyni pedig nálam is felszokott menni a pumpa ez a GYERMEK PROGRAMOZÁS IJESZTŐ
2009. febr. 20. 14:42
 13/15 anonim ***** válasza:
84%

Én is olvastam könyveket a gyereknevelésről, mert első gyerek, és semmit nem tudtam erről. De aztán hamar rájöttem, hogy ez sajnos nem így működik. A Suttogó tipikus mondata: sok szülő állítja, hogy ez az ő csecsemőjénél nem működik, de nincs igaza, csak nem volt elég következetes. (vagy valami ilyesmi.) H

át én állítom, hogy az én gyerekemnél nem működik. Igaz, a felvesz-letesz módszert nem ismételtem 67-szer, mint az esettanulmányában. (amitől felállt a szőr a hátamon).

Nálunk a baba alakította a napirendet, és nekem is ez megfelelt.

De itt a fórumon is sok hasonló buta kérdés hangzik el nap mint nap. Pl a babám nem bírja ki a 3 órát a két etetés közt, mit csináljak? Vsgy csak cicin alszik el, mint csináljak? És amikor válaszolok, hogy semmit, ha éhes etetsd meg, ha cicit kér adj neki, lepontoznak.

Sokan csak azért szülnek gyereket, mert úgy gondolják, hogy ez a dolguk, és elvárják a csecsemőtől, hogy úgy viselkedjen, ahogy ők szeretnék.

2009. febr. 20. 14:51
 14/15 anonim ***** válasza:
53%
Én az utolsó válaszadónak írnák a tejről.Tudom, hogy nem a témához tartozik de ha már említeted. Nekem nagyon sok tejem van és a gyermekemnek több tejtestvére is van. Mindegyik ugyan azt a tejet issza az enyémet is beleérve az enyém már régóta átaludja az éjszakát de van olyan tejtesója aki még mindig nem. Pedig a tej ugyan az. Csak én következetes vagyok ő meg nem . Ez nem azt jelenti, hogy ő nem jó anyuka csak ő hamarabb elgyengül, elbizonytalanodik. Van olyan tejtesó akinek következetes az anyukája és neki is át aludja az éjszakát. Pedig mondanom se kell mind ugyan azt a tejet eszik.Pedig ő sem, hagya órákon át sírni a gyereket. Csak ő szigorúbb nem gyengül el olyan röktön mert a gyereknél elég ha te lélekben gyengébb vagy ők ezt röktön megérzik nem kell ahoz tetekkel csinálnod semmit. A gyerek a hangsúlyokból, mozdulatokból, érintésből is ért.Nem tudom érted- e mit akarok ebből ki hozni. Nem egyformák az emberek. De ez nem baj. Vannak érzékenyebb és vannak erősebb akaratúak. Egyik sem rossz. Szerintem ezek a könyvek pont a gyengébb, könnyebben feladókhoz szólnak. Kitartásra biztatják őket igaz néha egy kicsit szélsőségesen. De a könyv írója tudja azt, hogy úgy sem fogadják meg minden tanácsát, de egykicsivel több határozotságot eltanulhat.
2009. febr. 20. 15:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem is azok közé a gyerekek közé tartozik, akiket nem lehet könyv szerint nevelni és kordában tartani. Nálunk alvás problémák vannak, nehezen alszik el és gyakran ébred. A mai napig altatnom kell napközben és este is. Sok mindent próbáltam és semmi nem jött be. Ő ezt igényli és az Anyukája nem hagyom sírni, hanem kielégítem a picur akaratát. Míg erőltettem az alvás dolgot ilyen olyan könyvek alpján pokol volt az életünk, ordításból állt a fél nap és a végén od jutottunk, hogy meglátta a kiságyat és sírva fakadt. 4 hónapon át kizárólag a levegőn, babakocsiban volt hajlandó elaludni, míg végre sikerült visszaszoktatnom a szobájába. Azóta ringatom a 9 kilóját és egy hangja sincs egész nap. Pedig hidd el kedves előző válaszoló, hogy végtelenül nyugodt és birka türelmű ember vagyok, de mikor egy pici csecsemő 5. órája ordít, mert egy könyv azt mondja, hogy majd elfárad és elalszik az már nekem is sok volt.

Üdv

9 hónapos baba anyuja

2009. febr. 20. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!