Mennyit költöttetek a babátokra?
baba kocsi kölcsön, ruhák kölcsön, kb 4000Ftot költöttünk eddig ruhára (9hós) általában kapja ha kell vmi mamától, innen onnan. hordozó kölcsönbe, kiságy 10000Ftos új ikeás, pelenkázó kölcsönbe. cicizik így tápszert csak kb 1 hónapja kap pótlásnak. pelenka kb 2 hetente (2000ft / csomag). gyógyszertári fürdető, neugranormon kenőcs, de csak akkor kenem a popóját, ha piros. törlő kendő kb havi 2db (300ft/db). kaja heti 5000Ft (lehet több is) kb gyümölcs, zöldség, hús, rizs, buláta... most h beteg gyógyszer (nurofen, nazivin orcsepp 2000Ft)
ennyi sztem, remélem nem maradt ki semmi.
hát mi semmit nem kaptunk. Használtan vettük a nagy részét.
Kiságy, pelenkázó, babakocsi (azt már cserlétük is), bölcső, babakocsi anyuékhoz, kiságy a nyaralóba,hordozó, gyerekülés, járóka 60e
pelenka mosható összesen, mivel már méretet váltottunk 100e, törlőkendő mosható nagyrészt, bolti nedves kb. 3 csomagot használtam.
ruhák nagyrészt használt 15 e, mosmár cipők 12e
játékok, cumik, egyéb "apróságok" 50-60e (mellszívó, szopipára, kenguru, orrszívó, gyógyszerek, kozmetikumok (nekem is), pihenőszék, etetőszék...
még szopik, de a kaja havi 15-20-e.
9 hós eddig kb. ennyi.
Max.kb.150 ezer forintot költöttünk.
Abból használtan babkocsi 30e légzésfigyelő 15e játékok 10e hordozó 8e Újonnan kiságy matraccal 22e ruhák 15e plusz még zsák számra kaptunk egy csomót kölcsön.Pelenkázót apukám barkácsolta...így az nekünk ingyen volt.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
ha ésszel vásárol, mérlegel az ember, akkor kevésből kijön.
mi kaptunk: hordozót, pihenőszéket, játékokat, kiságyat
kölcsön: babakocsi, ruhák, mérleg, játszószőnyeg, járóka
így venni alig kellett valamit:
matrac 7e, pelenkázólap 4e, textil pelus 30e (nappal az van rajta), éjjelre eldobható pelus 1200/hó, ami ruha hiányzott, azt turkáltam 3e. gyógyszertári kenőcs, egyéb 3e.
szopik, úgyhogy cumi, tápszer nem kellett.
Kiságy 36 ezer
Kókuszmatrac 10 ezer
Babakocsi 55 ezer midennel
Ágyneműszett 16 ezer
Kád ,állvány 5 ezer
Pelenkázólap 5 ezer
Mellszívó 4 ezer használtan
Szopipárna 3 ezer
Kókuszpólya 4 ezer
Ruha az első 3 hónapra kb. 30 ezere ebben törölköző és tetra pelenka is benne van
Szobába díszek 4 ezer
Szőnyeg a szobába 16 ezer
Pihiszék 9 ezer
Orrszívó,lázmérő,kenőcsök 8 ezer talán
Hirtelen ennyi jutott eszembe és ez az első 3 hónap durván 206 ezer de még nem számoltam,hogy magándokihoz jártam és a rendeléseken ott hagytam kb. 50 ezret, 1szer csináltattam dvd-t 10 ezerért .A szülésre 30 ezret adtam és 12 ezerbe került 4 napra az 1 ágyas szoba.Ja és a Rotát is beadattam ami 36 ezerbe került.
Most 23 hónapos és szerintem amit ráköltöttünk veri az 500 ezret.
Kombi kiságy teljes felszereléssel (matrac, ágynemű, pelenkázó feltét, baldahin, rácsvédő) teszveszről: 13 ezer
Babakocsi: 8 ezer (teszveszről)
Kád:1000ft, ,állvány 500ft
20 db textilpelus 270ft/db
Hordozó teszveszről 5000ft
2db törölköző 1000ft
Játékok: egy zenélő forgót vettünk neki 3 hónapos korában, az akkor 3700ft volt. Apróbb csörgők, rágókák, labdák pici korban max. összesen 5000ft.
Orrszívó 2000ft, lázmérő volt, szobába hőmérő, vízhőmérő a kettő együtt kb. 900ft volt.
Babamozi 12ezer.
A szülésre nem adtam, nem is volt fogadott dokim.
Most kapta meg az agyhártya gyulladás elleni szurit, az 2240ft volt.
Ruhákat örököltünk, az első hónapban vettünk egy overált neki, mert amit kaptunk, az baromi nagy volt, az került 1300ft-ba. Ami ruhát eddig mi vettünk neki, az a 17 hónap alatt sem került szerintem még 10 ezerbe sem. Turiba pár száz forintért álomszép rugikat, bodykat vettem. 10 db-os ruhacsomagot a teszveszen 121 ft-ért sikerült licitálnom...
Pelus-törlőkendő az fogyott rendesen.
Gyógyszertári fürdető-popsikrém ment az első 3 hónapban.
Hirtelen ennyi jutott eszembe...
Nem kaptunk semmit, pár ruhát és takarót és az etetőszéket kivéve. Úgy gondolkoztunk, hogy jót veszünk mindenből, mert még szeretnénk testvért, vagy többet is akár.
-Bútorok (kiságy, pelenkázó, szekrény, polc-mindez átalakítható ifjúsági szobabútorrá is) 120.000 Ft
-Pelenkázólap és ágynemű 15.000 Ft
-Babakocsi hordozóval(Szüleim megvették) 90.000 Ft
-Kiskád állvánnyal 7.000 Ft
-Légzésfigyelő 25.000 Ft
- Járóka (Szüleim megvették) 20.000 Ft
Ruhák és egyéb kiegészítők, kellékek árát nem tudom pontosan már. 2 éves a lányunk.
Minden szuper állapotban van, akármennyi kistestvérnek jó lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Csak érdekelt,hogy másoknak kb mennyiből jött ki minden,mert nekem elég sok lett :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!