Ha a 15 hónapos oltás után kiütéses lett a lányom, akkor azt kell valamivel kenni? És ha esetleg a nyirokcsomó duzzanat is elkap, azzal mit kell csinálni? Vagy vigyem az ügyeletre?
Idézet az oltási tájékoztatóból, amit elvileg neked is meg kellett kapnod: " Az oltóanyag élő, gyengített kanyaró, rózsahimlő és mumpsz vírusokat tartalmaz. A természetes fertőzéshez hasonló módon hat a védekezőrendszerre (immunrendszer). Általában az 5-12. nap között ún. oltási betegség léphet fel lázzal, kiütéssel, esetleg nyálmirigy duzzanattal. A tünetek sokkal enyhébbek, mint a természetes betegségnél és 1-2 napnál nem tartanak tovább.
A kisgyermekeknél kialakult lázas állapot gondos megfigyelést és folyamatos lázcsillapítást igényel (gyógyszeres és hűtőfürdő). Az oltást követő reakciókról minél hamarabb értesíteni kell az oltást végző orvost! "
Semmi teendő vele, magától elmúlik, ahogy jött, úgy megy is. Az én dokim az oltásnál felhívta a figyelmemet, hogy 10-14 nap múlva is kijöhet láz, orrfolyás, köhögés és pöttyök. A pöttyök is úgy jöttek ki, mintha szeplős lenne az egész teste, csak halvány rózsaszínben.
Másnapra elmúlt.
Láz max 38,9 volt egyszer, következő éjjel már csak 38,5-ig ment. Orrfolyás, köhögés is volt nálunk, de én azt nemcsak az oltásra, hanem a fogára is fogtam, mert kijött közben egy szemfoga is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!