Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most már kiváltottunk egy...

Most már kiváltottunk egy étkezést? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

4hónapos kora óta hozzátáplálok,de lassan haladtunk, tízórait,uzsonnát majd az ebédet kezdtük kiváltani folyamatosan és egész jól haladtunk.Csak hogy jó pár hónapja volt egy betegsége és akkor sokat szopizot és más ételeket nem is nagyon erőltettem azóta tízóraira jó ha megeszik egy fél almát:(Ebédet talán 10 kanállal eszik,és az uzsonna mennyisége is visszább csökkent,de ez telejen változó nála,az is baj lehet hogy cicin alszik el,így evés után fél-1órára rá még elég sokat szopizik,és úgy alszik el.

És azért most teszem fel a kérdést mert az e havi mensimnél megcsappant a tejem mennyisége,és félek hogy elapad,de akkor tápszer kell vagy mi?Mi lesz így velünk?Egyébként 8hónapos a lányom,és nagyon jó húsban van.

2011. márc. 9. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
8 hónaposan már nem kell tápszer.Adhatsz neki mindent,túrót,tejfölt.,joghurtot stb.
2011. márc. 9. 20:35
 2/7 A kérdező kommentje:
joghurtot kap már túrót tervezem bevezetni.
2011. márc. 9. 20:41
 3/7 anonim ***** válasza:

először is ne ess kétségbe! mi lesz veletek? majd eszik mást, mert éhes lesz! Ha véletlenül elapadna a tejed mostanában, biztos kell majd tápszer. attól sem kell megijedni, nagyon jó tápszerek vannak, agyonra válogathatod magad. Nálunk a Milupa Milumil vált be. De reméljük nem lesz rá szükségetek.

Abba nem tudok beleszólni, hogy cicin alszik el a babád, az én lányom sosem aludt el cicin, illetve volt, hogy elaludt, de a cici nem volt "altatási kellék". Bocsi, hogy írtam, de így szerintem érted, hogy mit akarok mondani.

A szilárd ételekkel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy végtelenül sok türelem, idő kell, amíg áttérnek a "rendes" kajára a kicsik. Szilárd étellel sosem szabad egy babát akkor etetni, amikor nagyon éhes, amikor túl fáradt. VAnnak ízek, amiket nehezen fogadnak el, vagy éppen az étel állagával van bajuk, vagy egyszerűen megunják az evést, a kanalazást.

Próbáld megetetni egy kicsit korábban, mint szoktad, tehát pl ne 12-kor ebédeljen, hanem kezdjetek hozzá negyed, vagy fél órával korábban. Adj a kezébe valamit, esetleg egy kanalat, vagy valami műanyag, mosható kütyüt, amit összekenhet, megrághat közben, kaphat akár egy kis kenyérhéjjat, azon elrágódik, közben pedig lehet kanalazni.

Én, amikor ennyi idős volt a lányom, arra jöttem rá, hogy unja az evést. Egyfolytában énekeltem neki, közben hagytam, hogy rágcsáljon valamit. Volt, hogy úgy evett, hogy a cumi a szájában volt, tehát egy falat főzelék, két cuppantás a cumival, majd megint egy kis főzelék...stb.

a másik dolog, hogy változnak az igények is, így pl. nálunk már rég nincs tízórai, mert akkor semmit nem ebédel, viszont elálmosodik, és ha ebéd nélkül teszem le, akkor meg hamarabb kel. szóval nuku tízórai, így ebédel rendesen. sokunk gyereke nem tízóraizik, a gyümölcsadagot vagy megkapja desszertként, vagy uzsonnára.

azt írtad, hogy evés után egy órával cicin alszik el. miért nem próbálod az alvás előtt etetni, aztán elaludhat cicin, azaz akkor etesd, amikor közeleg az alvásidő, de még nem annyira álmos, hogy ne bírjon enni.

hirtelen több ötletem nincs.

2011. márc. 9. 20:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Volt egy időszak mikor a cici nem altatási kellék volt,és szépen ringatva cumizva elaludt,de most ha fél komásan megkapja a cumit, feszíti magát ,és sír,így marad a cici...

Az éjszakákkal se tudom mit kezdjek,mert kb,egy négyszer felkel ,nem mondom azt hogy minden esetben éhes,mert van úgy hogy párszor megszívja és már alszik is tovább.De egyáltalán "hogy" apad el a tej?Hirtelen,egyik napról a másikra vagy heteken keresztül egyre kevesebb lesz.

2011. márc. 9. 21:05
 5/7 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok. Szerintem más és más módon apad el, kinek így, kinek úgy. Nekem 2 nap alatt apadt el, olyan volt 2 nap után, mint ha sose szoptattam volna. Mindez akkor történt, amikor 7 hetes volt a lányom...előtte voltam a 6 hetes vizsgálaton, majd pár nap múlva megjött, és ezzel meg is szünt a tej. azt gondolom, hogy nagyon szép ideig szoptattál, de nem biztos, hogy neked is gyorsan elapad. Ha nagyon aggódsz, keress a neten olyan oldalakat, ahol esetleg tudnak segíteni. Sőt itt is van olyan kérdés sor, ami a szoptatással kapcsolatos, lehet, hogy aki oda ír, tud segíteni.

az éjszakai kelésekről van tapasztalat, a lányom pont 8-9 hós korában kezdett ébredezni többször, lett is eredménye, egymás után jöttek a fogai, 2 hónap leforgása alatt lett 6 foga. fogzás idején különösen szeretnek cicizni a babák, megnyugodnak tőle.

2011. márc. 10. 06:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha azt szeretnéd, hogy ne apadjon el a tejed, akkor egy darabig tedd minél többször cicire a kislányodat. Ha szopizik még, akkor nem javasolt mellé tápszer vagy tejalapú pép adása (1 éves korig). Ne aggódj, ha jó húsban van, akkor semmi gond, terített asztal mellett pedig még egy baba sem maradt éhes:-) Jön a tavasz, egy csomó friss gyümölcs, zöldség, biztos kedvet kap majd újabb falatokra is.
2011. márc. 10. 09:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Eddig hiába tettem sűrűbben mellre,sőt még a tejszaporító teát is újra elkezdtem inni:(
2011. márc. 11. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!