Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtok használt ruhát is...

Adtok használt ruhát is gyermeketekre, vagy csak újat?

Figyelt kérdés

Illetve milyen arányban vannak a használt és az új ruhák a babád ruhatárában?

Nálunk kb 70% használt, 30%új.És nagyon rosszul érzem magamat emiatt,s hogy arra se vagyok képes, hogy új ruhákba járassam:S

2011. márc. 8. 07:09
1 2 3
 11/22 Katus007 ***** válasza:

Gondolj arra, hogy sokkal praktikusabb a használt ruha, hiszen olyan gyorsan nőnek.

Én vettem újakat is használtat is, és sokszor az a tapasztalatom, hogy jobb minőségű a használt,nem is látszik rajta, hogy hordtuk,miközben az új pár mosástól bolyhos lett, el van szabva stb.

Párszor belefutottam már.

Szerintem az angol használt ruháknak nagyon jó a minősége.

Az én fiam most 4,5hós és már 3-szor pakoltam át a szekrényét.

Ezt anyagilag nem is nagyon lehet brni,ha nincs a családban más picur, és mindent neked kell beszerezned.

Én később is biztos veszek neki használtat is, néha kincseket lehet találni a turikban.

Az mért lenne a szegénység jele, ha next vagy marks and spencerben járatom.

2011. márc. 8. 08:25
 12/22 anonim ***** válasza:
Ne érezd magad rosszul, tényleg nagyon gyorsan kinövik. Mi megengedhetnénk magunknak, hogy teljesen új ruhában járjon a babánk, de teljesen feleseleges, mikor lehet elég sőt nagyon jó állapotú használt ruhákat venni. Így szoktam hazsnáltat is vásárolni, meg barátnő is ad mindig. Szerintem nincs is ezzel semmi baj.
2011. márc. 8. 08:38
 13/22 anonim ***** válasza:
90%hasz,10%új.Én amugy is imádok turizni,és egyáltalán nincs lelkiismeret furdalásom,hiszen Adidas,Next stb márkájú ruhákat veszek pár száz forintért,senki nem mondja meg,hogy turis.A pelenkára,a fűrdetőre,a kajára adok.
2011. márc. 8. 08:38
 14/22 anonim ***** válasza:

ne viccelj már! számomra kifejezett öröm, hogy használt ruhát adok rá! igaz, főleg barátnőim babái ruháit kapta kölcsön, ezért jó érzés az én babámon is látni. de turkáltam is pár ruhát, és azokat is szeretettel adom rá.

pont rosszul vagyok ettől a mai fogyasztói társadalomtól, hogy mindenből újat kell venni, ha elromlik, ki kell dobni és megint újat venni... épp ilyenekkel lehet ellene tenni.

nálunk kb.95%-ban használt ruhákat hor (ebből kb.70% a kölcsön ruhák aránya, 25% a turkált), és csak olyan ruhát veszek meg, amit nem kaptunk. (összesen 1 hálózsákot, 5 bodyt kellett venni idáig.) most 8 hós

2011. márc. 8. 08:49
 15/22 anonim ***** válasza:

Legnagyobb hülyeség, hogy vettem 2500-ért egy inget a fiamnak, ennek az árán 5-öt túrhattam volna ráadásul márkásabbat.

Zokni, body új, az összes többi ruci használt. Alig hordja szinte úgy nő.

2011. márc. 8. 08:56
 16/22 anonim ***** válasza:
Minden használt, kivéve zoknik, bodyk. Nagyon vagány duris ruhájai vannak. Persze vannak újak is, de csak alkalmakkor.Azt is inkább a családtól kapja.
2011. márc. 8. 09:11
 17/22 anonim ***** válasza:

Sokszor nincs is értelme vadi új ruhákat ráadni a gyerekekre. Gondolj csak bele, egy hozzátáplálós időszakban sokszor kiszedhetetlen foltok keletkeznek...

Később, amikor kúsznak, másznak, esnek, kelnek, estére olyan kis koszosak lesznek (hiába van porszívózva, felmosva), mintha a földből húztad volna ki őket. :)

Nincs is annál rosszabb, mint amikor folyton rászól a gyerekre az anyja, hogy ide ne menj, azt ne csináld, mert koszos lesz a ruhád. Mennyivel jobb nekik, hogy szabad homokozni, a fűben, kertben játszani, felfedezni a világot és nem csak ülni a padon, mint egy felcicomázott kis majom, mert "jaaaj, a ruhád koszos lesz". A pár száz forintos darabokat meg nem sajnálom, nem kár érte, ha fűfoltos, sáros lesz.

2011. márc. 8. 09:18
 18/22 anonim ***** válasza:
a kislányom szinte összes ruhája turis, és gyönyörüek, márkásak, egyediek, és szebben öltöztetem mint a legtöbb ismerösöm aki mondjuk üzletben vásárol drága pénzekért. ha nagyobb lesz akkor is ott fogok neki vásárolni, mert nagyon megéri és minöségi, magamnak is ott vásárolok. a pénzt meg inkább kirándulásra költjük :)))
2011. márc. 8. 10:28
 19/22 anonim ***** válasza:
A bodykat, zoknikat, harisnyát újonnan vásárolom a kisfiamnak, ha jó akció van a H&M-ben, C&A-ban akkor mást is veszek újonnan. A többi ruha használt, aukciós oldalakon sok olyan ruhát ki lehet fogni, amit csak egy gyerek hordott és márkásak, (150 Ftért vettem most ilyen Cherokee hosszuújjú felsőket pl.)
2011. márc. 8. 11:04
 20/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, pl. H&M-ben polót most 350 Ft-ért fogtam ki újonnan, szóval szerintem egy kis utánajárással ki lehet újonnan is fogni szép dolgokat, de a használttal sincs semmi baj, sőt....
2011. márc. 8. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!