Van itt olyan anyuka akinek beteg vagy sérült a babája?
Ne haragudjatok, hogy így megszólítalak Titeket!
Van egy nagyon kedves barátnőm akinek sajnos tartósan sérült a picikéje :(((((((
Semmiképpen nem szeretném megbántani viszont szeretném ha tudná, hogy velem mindenről beszélhet, mindent elmondhat, és azt is szeretném ha tudná, nagyon sajnálom :(
Meddig lehet elmenni amíg még nem bántó az anyukának? Mondhatom neki, hogy sajnálom és mindig biztathatom, hogy fog fejlődni a babája és minden rendben lesz csak kicsit több idő kell neki vagy inkább ne is nagyon beszéljek vele erről, lehet inkább azt a fél órát amit velem tölt, megpróbálná kikapcsolással (már amennyire lehet) eltölteni?
Próbáltam belegondolni de nem tudom átérezni, nagyon szörnyű ez az egész de szerintem ezt csak az tudja aki átélte :(
ne haragudjatok ha megbántottalak a kérdésemmel csak olyan tanácstalan vagyok :(
Nekem nem beteg a kis bébim, de remélem ennek ellenére nem haragszol meg, ha leírom, amit gondolok. :)
Szerintem, minden anyuka más...ezért másként is fogja lereagálni, hogy felhozod neki a a beteg csemetéjét. Nekem azt hiszem jól esne, ha lenne egy ennyire kedves, és megértő barátom/barátnőm, aki próbál támogatni és mellettem áll, biztat és erővel próbál feltölteni, mikor már éppen "megrogynék"...
Szerintem ezt meg kéne beszélned a barátnőddel... Mármint légy vele őszinte, mond így el neki a dolgokat, az érzéseidet, ahogy ide leírtad...
Mond el neki, hogy szeretnéd őt lelkileg támogatni, amennyire csak lehet, de nem tudod, hogy mire vágyik. Arra, hogy elmondhassa neked a kisbabájával kapcsolatos gondjait, esetleg előrelépéseit, vagy inkább arra vágyna, hogy inkább ne említsd neki...
Szerintem nyugodtan megkérdezheted tőle.. Azt hiszem örülni fog neki, hogy ennyire figyelmes vagy, és h rád bármikor számíthat.
üdv. 23 éves anyuka
Ismerősömnek beteg a babája, remélem nem baj, hogy én válaszolok...
Ő az az anyuka, aki nem szereti, ha másképp tekintenek a babájára azért, mert beteg. Nálunk ugyanúgy zajlik a beszélgetés, mint egy egészséges gyermeket nevelő anyukával. Jajj de ügyes, hú mekkorát nőtt... stb stb... de csini ez a ruha...bármi, és én a betegséget szóba sem hozom. Aztán havonta egyszer jön egy pillanat, mikor anyuka kiborul és mindent elsír nekem, hogy mennyire nehéz, és nem érti mitől lehet, magát hibáztatja... én ilyenkor csak hallgatok, bólogatok, vígasztalok... de nem faggatom.
De mindenki másképp dolgozza fel, van aki inkább beszélne róla.
Minden esetre ne úgy nyiss, hogy jajj hogy bírod... hanem semleges kérdésekkel, beszélgetéssel, pont, mint egy egészséges babánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!