A kancsal baba szeme mindig befelé áll vagy csak néha-néha? Most lesz 7 hónapos. (kép is van)
Fiam most elsz 7 hónapos és amikor oldalra néz a bal szeme általában jobban bennt van, mint a jobb. Ez sem mindig. Egyenesen jól néz. Ápr. 11.-én megyünk szemészetre. Nagyon félek, hogy azt mondják, hogy kancsal lesz. Teszek fel képet ide: [link]
Szerintetek?
Ne aggódj, nem kancsal.
Kisfiamnak is sokáig belfelé fordult egyik szeme, főleg, ha nagyon rákoncentrált valamire. Sokan, orvosok is riogattak, hogy kancsal lesz a gyerek, mert nálunk apai ágon több családtag is az sajnos:-(( aztán egyik napról a másikra teljesen normálisan néz a Kisfiam, semmi gond nem lett vele.
Egy éves kor előtt szemészetre sem mentünk, azt mondták, hogy itt csak egy éves kor után kell foglalkozni vele.
Megnéztem a képeket, szerintem nem kancsal. A kislányomat vittük szintén hasonló ok miatt szemészetre, volt, hogy nagyon nézett valamit és behúzott neki mindkét szeme (az egyik jobban). Ha jól tudom, a lényeg, hogy a szemgolyóra eső fény ugyanott tükröződjön vissza mindkét szemnél. Tehát, ha az óramutatókat nézzük, mondjuk mindkettő 10 óránál. Ha az egyik szemnél 10 óra a másiknál 2 óra, akkor beszélünk kancsalságról.
Szerintem ne félj, én nem látok rajta semmi rosszat, mindegyik képen a ugyanott van a fehér kis tükröződés. A lányomnak jobban behúzott a szeme, mint a te fiadnak és 1 -1 1/2 éves korára kinőtte.
Gyönyörű két gyermek!És semmi baja a szemének a kisfiúnak!!!!Ilyenkor még a szem mozgató idegek nem mindig dolgoznak egyszerre.Egy éves korig egyébként sem kezelik,pontosan ezért,mert rendszerint addigra beáll.
Ne aggódj,egy kicsit sem kancsal!!!
Szerintem nem kancsal a fiad.
1 éves korig alakul a szem, addig nem baj, ha néha kancsalít vagy bandzsít. Nálunk 1 éves kor alatt nem is ajánlják a szemészeti vizsgálatot. Mondjuk én 11 hósan vittem el a lányomat, mert így jött ki.
Sziasztok!
Remélem valaki majd még válaszol itt.
Nálunk is hasonló a helyzet, most 5,5 hós a fiam és a bal szemére gyanítjuk a kancsalságot. Mivel nekem és apámnak is van, lehet akár örökletes is. Én ebben a témában utánaolvastam sok helyen, és pont hogy azt ajánlják, hogy még egy éves kor előtt kerüljön szemészetre a baba.
Kérdésem az lenne, hogy ti, akik vittétek pici korba a babát szemészetre, végül mi lett? Sok idő eltelt már, kinőtték ezt vagy mi van veletek most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!