Sokat hisztizik, ha leteszem, mit csináljak? 3 hónapos
Hogy lehet egy három hónapos babára azt mondani, hogy hisztizik?
Valami baja biztosan van, ha mindig sír. Ők így jelzik a problémájukat. Tudnál kicsit bővebben írni az egészről?
:) Nem értem, hogy miért ne tudna egy 3 hós baba "hisztizni"..
Persze a hiszti szót nem teljesen úgy kell értelmezni, mint egy nagyobb gyerkőcnél, aki hisztirohamot kap, ha nem veszed meg neki vásárlás közben az adott cukrot, csokit, játékot..stb.
Nem hinném, hogy a hasa fáj, ha egyből elmúlik a rosszkedv, mihelyst felveszed. Valószínűleg csak arról van szó, hogy nem szeret egyedül maradni. Sokkal jobb neki, ha fogod, viszed magaddal, foglalkozol vele, amikor folyton lát és érez téged. Ez tök normális dolog, és igen gyakori, főleg azoknál a szülőknél, akik hozzászoktatták kisbabájukat ahhoz, hogy sűrűn kézben tartják. Ez csak akkor lesz gond, ha bármi dolgod van otthon, de a bébitől nem tudsz még elmosogatni se.. :)
Igazán jó megoldás sztem erre nincs, hisz kevés olyan anya van, aki hosszabb ideig el tudja viselni kicsi babája keserves sírását..:)
üdv. egy 25 éves anyuka
Ranscburg Jenő szerint (és én hiszek neki, mert nagyon jó dolgokat mond) a babáknak kb. féléves korukig ugyanolyan fizikai szükségletük a testközelség, mint az evés vagy a tisztába tétel. Ezt szerintem minden gyakorló anyuka tapasztalhatja. Tehát nem hinném, hogy inkább lehet hisztinek nevezni, ha egy 3 hónapos azért sír, hogy ölbe vegyük, mint ha azért, mert fázik például.
Persze erre mondhatod, hogy jó, de így mi lesz a házimunkával, és teljesen igazad van. Szerintem a legjobb megoldás - ha belefér a költségvetésbe és nem nagyon idegenkedsz a gondolattól - ha veszel egy hordozókendőt. Nem kell, hogy éjjel-nappal benne legyen a baba, de ha sír, és nem tudsz ezért dolgozni, akkor nagyon nagy segítség tud lenni. Nem lesz ettől elkapatva, viszont mindenkinek könnyebb lesz az élete.
Nálunk is így volt, kb 6 hónapos koráig a babakocsit nem bírta elviselni, és én nem ordíttattam, hanem mei tai-ban vittem akkor magammal (egyszerűbb a használata, mint a kendőnek). Most tíz hónapos, és teljesen jól elvan a kocsiban, meg itthon is egész nap jön-megy, pakol, és nem igényli már, hogy rajtam legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!