Alvásos kérdés? Hogyan altatod a babádat nappal?
hát nekem elég könnyü dolgom van a lányommal.kicsi kora ota ha látom rajta hogy álmos beviszem a szobájába adok neki egy puszit mondom hogy aludj egy nagyot és kimegyek.és el is alszik szépen egy hang nélkül.remélem marad ilyen D: most 5.5 hónapos :D
esetleg probálj meg neki valami hangot adni ami meg nyugtatja,vagy csititgasd vagy ha van felhuzható játéka had zenéljen neki.talán ezek álomba ringatják.
én pl azért megyek ki rögtön a szobábol ha leteszem mert egnem nézeget ha ott maradok.ha nem vagyok ott rögtön elalszik.
Szia.
Szerintem ne hagyd, hogy teljesen kifárassza magát, a babáknál ha nagyon elfárad, akkor nehezen, és rosszul alszik. Figyeld a fáradság első jeleit (ásítozás, fülvakarás, heves rugdalózás), és fektesd le. Esetleg sötétíts be neki, és találj ki nappali rituálét is az alváshoz, pl. mikor besötétítesz köszönjetek el a napocskától. Simizheted még a hátát, míg elalszik, vagy amit szoktatok. A lényeg a rituálé, hogy ő is tudja mi fog történni. Nálunk ezek váltak be, most 1 éves a kislányom, és nincsenek alvásproblémái. Sok sikert. :)
Az én lányom 5 hónapos.Amikor kisebb volt, ringatni kellett, de most már nem is tűri.Szerencsés vagyok, hasonlóan, mint az első válaszoló.Az a "jel" nálunk, hogy megdörzsöli a szemét.Hihetetlen, de már az ultrahangon ezt csinálta!:)
Beviszem a szobájába ( én is be szoktam sötétíteni, mert ha nagyon süt a nap, őt zavarja picit), cumit adok neki, amit csak elalváshoz használunk.Betakarom, kimegyek.Szoktam nézni az ajtó résén, hogy 1-2 percig még nyomkodja a szundi kendőjét. Párszor megsimogatja vele a saját arcát, és elalszik magától.Semmit nem kell tennem.Este pedig az utolsó szoptatásnál alszik el mélyen.Arra se ébred fel, hogy lefektetem.
Az én kisfiam is nehezen aludt/alszik nappal, nincs valami nagy alvásigénye. De tényleg ne várd meg, míg nyűglődik, mert annál nehezebb elaltatni.
Nincs esetleg teraszotok? Mert akkor levegőn lenne, de mégsem érné a szél.
Én ennyi idősen ringattam. Jó volt mind a kettőnknek, én sem éreztem megterhelőnek. Volt, hogy a kezemben aludt, volt, hogy letettem, ha dolgom volt. Mikor már kényelmetlen volt neki ölben, akkor egyik napról a másikra a kiságyban, vagy babkocsiban aludt, úgyhogy attól ne félj, hogy "úgy" marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!