Kellene vinnem Dévény-féle gyógytornára?
[link]
[link]
Szia! Szerintem nem ártana megmutatni, már csak biztos ami biztos alapon. A Dévényes honlapon van egy telefonszám ahol megmondják, hogy lakóhelyed közelében hol van ilyen gyógytornász. Árakat nem tudom igazán, de tudtommal létezik támogatott formában is.
2009. febr. 18. 13:44
Ha első körben nem akarsz pénzt kiadni rá, szerintem a lakóhelyed szerinti kórházba kérj neurohabilitációs vizsgálatra beutalót és az ottani orvosok meg fogják mondani, hogy szükség van-e rá, esetleg te milyen gyakorlatokat csinálhatsz otthon. De koraszülöttként nem szoktak ilyen kontrollra visszahívni egyébként?
Mi járunk, pedig a kislányom nem koraszülött volt. Itthon rendszeres tornászunk és fejlődik is szépen.
2009. febr. 18. 13:50
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged.Nagyon hasznos a belinkelt koraszülött.com. oldal.Köszi.
4/12 A kérdező kommentje:
de járunk fejlődésneurológiára csak 3 havonta.Eddig azt mondták,hogy minden rendben,de a fejlesztésről nem érdeklődtem még.Majd legközelebb ott is megkérdezem.A háziorvos akart adni beutalót,de gondoltam,hogy majd a következő alkalomig inkább ilyen állapotfelmérésre is elvinném..
Az én fiam is korababa volt és nála is késett minden mozgás, de pár alkalom dévény torna csodát tett. Nálunk a önálló járás ment nehezen. Mi 14 hónaposan vittük és 2 hónap alatt minden problémájából kimaszírozták. A kórházakban nem is ajánlják ezt a módszert , nem ismerik el igazán az orvosok, úgyhogy én a helyedben egyből egy dévényes tornásznak mutatnám meg a babát, hogy mondjin szakvéleményt.
2009. febr. 18. 14:08
6/12 A kérdező kommentje:
Hát igen eddig orvos nekem sem ajánlotta,de nem értem,hogy miért ha ennyi babának segített.?Köszi neked is
Hát nekem a gyerekorvos ajánlotta a Dévény terápiát.Beutalót is adott és így heti 2* járunk teljesen ingyen,és az útiköltséget is térítik kísérővel együtt.Jó nagyon a Dévény terápia.Mi is koraszülöttek voltunk és az izomzata nagyon kötött volt.A masszázs sokat segít,igaz végig ordítja a fél órát,de ha muszáj akkor muszáj.Egyébként ha nincs beutalód úgy 3800ft alkalmanként(Egerben).A te leírt problémádra biztos jó lehet,mert nekünk is csinál kúszó-mászó gyakorlatokat is.(7,5 hónapos a kicsi lányom)
2009. febr. 18. 14:58
8/12 A kérdező kommentje:
Szia!
Mindenképp vidd el, Pécs nagyváros, biztos van ilyen gyógytornász, de a pesti alapítványnál megmondják, hol van legközelebb a lakóhelyedhez Dévényes szakember.
Én is azt mondom, hogy a kórházat ne is vond bele ebbe, ha nekünk is ezen múlt volna, mai napig nem mentünk volna el gyógytornára.Nálunk Szolnokon 3000 ft/30 perc egy foglalkozás, és hetente 2* kell menni, mert csak így ér valamit. Mi az elején fizetősre jártunk, de én mondtam a gyógytornászunknak, hogy nem bírjuk anyagilag, és ő elküldött a Ped. intézetbe, ahol átestünk egy vizsgálaton, ami megállapította a torna szükségességét, így most már TB által támogatva járunk ugyanoda(ha tudtzam volna, már az elején elmengyünk támogatást kérni)
2009. febr. 18. 16:52
10/12 A kérdező kommentje:
Hát igen.Legutóbb amikor a fejlődésneurológián jártunk akkor még az átfordulással volt gondunk,de azt hála 6 hónaposan megcsinálta.Akkor kérdeztem a doktornőt,hogy ez nem gond-e,de azt mondta,hogy majd ő úgyis mondja,ha kell vinni valahova.Hát azóta sem olyan mozgékony.Én is utána járok a költségtámogatásnak,persze ha kell mennünk.Köszi.
Kapcsolódó kérdések: