Meglehet tanitani egy 5honapos babat arra, hogy maga jatszon vagy, hogy ellegyen maga is?
Hogyne tudnák:-) Okosak ők már ebben a korban!
Jó lenne, ha eljátszana egyedül, de persze van baba, aki nem marad el. PRóbálj olyankor mellé ülni, foglalkoztatni, mesélni neki, játszani valamivel, kukucsoljatok, tornázzatok. Ha nyügős, mardj a látómezejébe, beszélj hozzá, akkor lehet tovább ellesz anélkül, hogy tartogatnod kéne. Előbb utóbb nagyon nehéz lesz tartogatni...
szia!
ilyen idős babák nincsenek sokat el egyedül. mi mindjárt hat hónaposak leszünk de 30 perc maga a csoda. mászni ugye nem tud csak forog és nyilván unja magát a tiéd is azért sir. én azt találtam ki hogy viszem mindenhová a lakásba magammal ha ágyazok oda ha rendet teszek bárhol oda. multkor még a klotyó tisztitását is végignézte és érdekelte:-) ez egy nehezebb korszak de amint képes lesz helyváltoztatásra nekünk is könnyebb lesz. addig meg marad a cipelés.
multkor pl. vasaltam mikor elkezedett sirni ott volt előttem de mondtam neki most bizony még ezt az öt percet kibirja mert én a vasalást bizony befejezem. befejeztem felvettem. rá kell jöjjön időnként várnia kell. látta hogy ottt vagyok tehát egyedül nem volt. igy oldottam meg. de vannak helyzetek amikor nem tudom felvenni: kakilás, zuhany, tele a két kezem, öt percbe nem hal bele.
nálunk ez van kitartás!:-)
Szia!
Nem volt kicsit felkapkodva a babád?
Mert akkor szokott ilyen probléma lenni.
Az én kislányom 4,5 hónapos és gyönyörűen eljátszik egyedül a játszószőnyegen akár 1-1,5 órát is. Így van időm főzni, mosni, takarítani, stb.
Ha meg kimegyek a konyhába, sokszor berakom az etetőszékbe (dönthető), ott is jól elvan.
Abszolút nem sírós, boldog kiegyensúlyozott baba, viszont én nem engedtem a nagymamáknak se, hogy állandóan ölbe kapkodják.
Ja, és attól, hogy pár percig sírni hagyod, nem lesz semmi baja, nem sérül sem a lelkivilága, sem a személyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!