Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik úgymond "óriásbébit"...

Akik úgymond "óriásbébit" szülnek az mitől lehet? Mosta z ilyen 4000-5000g babákra gondolok. Lehet ez a vitaminoktól, túlhordástól?

Figyelt kérdés
az én babám 3800g 53cm volt a születésekor és 2 napot túlhordtam
2009. febr. 18. 12:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Férjem családjában többnek van 4 és több kilós babája, tehát szerintem genetika. Anyósom is "nagydarab", és a gyerekei, vagyis a sógornőm 4600, férjem 4800-zal született, pedig akkoriban még nem ismerték az UH-t sem, így nem hiszem, hogy a vitaminokat szedett volna! Most nemrég is született a családjukban egy több mint 4 kilós kislány. A kislányom 3450 g-mal született, vagyis csak 100-zal többel, mint én, és a mi családunkban nincsenek óriásbébik. (Igaz, ő 1 héttel előbb, én 2 hét túlhordással.) És végig, minden nap szedtem az elevitet, a fogantatás előtt kezdve. Közben még plusz vasat is felírtak a végefelé.
2009. febr. 18. 14:02
 12/16 anonim ***** válasza:
A babám 4180 g-mal született, hat napot túlhordtam, gravidát is 16. hétig szedtem. Én majdnem 4 kg-mal születtem a hugim 4 kg fölött, a férjem majdnem 5 kg volt. Szóval szerintem nálunk ez genetikai volt. És gondolom lesz is a következővel sajna. Csak nagyobb ne legyen. :))
2009. febr. 18. 16:10
 13/16 A kérdező kommentje:

De milyen érdekes is a természet :-) én anno 4400g születtem.a kicsikém már 3,5 hónapos 64cm és 6080g.Mikor kiderült,hogy terhes vagyok 1doboz Gravidát + magnecitrátot szedtem,majd a áttértem az Elevitre + a magnézium és + vas.Szinte végig szedtem,mondjuk nem napi szinten

Gratulálok a szép nagy babátokhoz :-)

2009. febr. 18. 17:39
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

12:53 -vagyok.

Gratula a babádhoz! Irigykedem, hogy már ilyen hamar össze is jött! Már csak nekünk kellene ráhasalni a témára.:) Bár az én fiam most 7,5 hónapos és 9 kg. Most sajnos rosszabb evő, mert ezerrel fogzik, mintha valahol már az 5. fogacskánk is kint lenne, de eddig még csak éreztem, látni nem láttam. Jó babázást és örömteli kismama napokat!

2009. febr. 18. 18:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem főleg genetika. én diabéteszes voltam, 10 nappal túlhordtam, és végig (sőt, terhesség előtt 5 hónappal is) szedtem az elevitet. a fiam mégis 'csak' 50 cm-vel és 3280 gramm-al született.
2009. febr. 18. 18:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

A nagyfiam 4 éve 4000 grammal született napra pontosan a 40.hét végére,1 évesen már 13 kg volt.

Csak 30 db.Elevitet szedtem be,mert az elején nagyon hányós voltam.Rengeteg tejterméket ettem,ezért úgy született,hogy be volt már nőve a kutacsa.

A most 3 hónapos kisfiam megfoganása elött 1 hónappal el kezdtem szedni az Elevitet,végig szedtem a terhesség alatt,mert megijesztettek,hogy nagy az esélye annak,hogy rendellenességgel fog születni,mégis csak 3150 grammal született.

Pedig az ismerőseim között mindenkinek a 2.babája nagyobb súlyú volt,mint az első.

2009. febr. 18. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!