Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért versenyeztetik az...

Miért versenyeztetik az anyukák a babákat? Állandóan azt hallom, hogy az enyémnek már 2 foga van, már ül, stb.

Figyelt kérdés

Mintha a szülőn múlna, hogy a gyerek mikor csinál meg bizonyos dolgokat! Ki vagyok akadva, amikor összehasonlítják az anyukák a gyerekeket! Az én lányom 5 hónapos múlt, a sógornőm fia 4 hónapos.A múltkor dicsekedett, hogy a kisfiúnak már 2 foga van! És megkérdezte:a tietek már ül?

Nem, nem ül, és még nincs is itt az ideje.És nincs foga, de nem értem, hogy miért "tökéletesebb" szerinte az ő gyereke ettől! És van egy barátnőm, aki csak akkor ír, ha van valami, amivel el akar dicsekedni. (egyidősek a gyerekek) Én meg napokig agyalok, hogy az enyém miért nem csinálja azt.Mire jó ez??? Úgy csinálnak, mintha rajtuk múlna, és ettől jobb anyák lennének, hogy kijött a fog..undorító ez az örökös nagyzolás, aminek lehet a fele nem igaz.

2011. márc. 5. 08:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Akkor ezt a szitut képzeld el úgy is, hogy az én babám a legfiatalabb anyósék 4 unokája közül, na gondolhatod. Hozzáteszem azon kívül, hogy az enyémnek későn jöttek a fogai, minden mást előbb csinált, mint a többi. Csak ugye a többi gyerek idősebb a babómnál 1-2 évvel, és ha pl. az én fiam megfordult x hónaposan, akkor a másik gyerek X-2 hónaposan, és hát tudom, hogy nem így volt, mert nem vagyok hülye, meg annyira nem volt rég, hogy ne emlékeznék rá.

A sógornőim is erősen hajlamosak a versengésre, de én már csak jót röhögök rajtuk, mert szánalmasak.

Szerintem is teljesen mindegy, hogy egy gyerek mondjuk 8 vagy épp 10 hónaposan áll fel, a végeredmény ugyanaz.

Tőlem 13 hónapig szinte napont kérdezték többen is, hogy na hány foga van a gyereknek már? Hány lenne, egy se volt, és? 8 hónapos kora óta ette fogatlanul már a darabos kaját még így is.

Nem érdemes idegesíteni magunkat a sok buta emberen, az az igazság.

2011. márc. 5. 08:14
 2/15 anonim ***** válasza:

Te nem tudsz büszke lenni a gyerekedre? Mert ha igen akkor fogadd el hogy vannak szülök akik szeretnek dicsekedni. Szerintem a dicsekvés addig jó míg tud örülni a másik gyerek elért dolgainak is.

Pont egyik nap hívott a barátnöm és beszélgettünk, mikor rám szolt hogy nem is dicsekszem mit tud már a babám. és tényleg akkor nagyon jó érzés volt eldicsekedni hogy elötte 2 nappal fordult át hátra stb... Habár neki 2 nagyobb gyereke van már, de akkor is örült velem együtt.

Fent vagyok egy hasonló koru gyerekek forumján, és ott mindig leírjuk melyik gyerek mit csinál már. Ha valakinek lassubb a gyereke elmondjuk mivel tud neki segíteni, vagy hogy még hónapjai vannak hogy a gyerek megcsinálja, és együtt örülünk a másik elért dolgainak. Arra is jó hogy a legidösebb baba 1 hónappal idösebb a lányomnál és tudom mi fog egy hónap múlva következni.

2011. márc. 5. 08:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem TE ellened teszi,ha örül,ha szépen fejlődik a gyermeke,nem azt akarja érzékeltetni,hogy az ő gyereke tökéletesebb.AZ,hogy Rólatok érdeklődik csak figyelmességből teszi.
2011. márc. 5. 08:17
 4/15 A kérdező kommentje:

Sajnos nem! Ő ilyen, nagyon rossz természete van.Állandóan hazudozik, és persze anyósomnak is elújságolja a zseni gyerekét.Egyáltalán nem érdekli őt a lányunk, volt, hogy el se köszönt tőle, amikor mentünk haza.És nem hinném, hogy 4 hónaposan ül valaki.Ilyenkor úgy mondanám, hogy lássuk!

Nagyon is büszke vagyok a kislányomra, de ha dicsekszem, soha nem úgy, hogy kérdőre vonjam a másikat.

2011. márc. 5. 08:22
 5/15 anonim ***** válasza:

szia,

sajnos sokan valóban azért teszik, hogy "fitogtassák" az ő gyermekük mit tud már, viszont vannak nagyon-nagyon sokan, akik őszinte büszkeségből, minden hátsó szándék nélkül mondogatják. ezt embere válogatja. a családban és a baráti körünkben is a kisfiunk az első baba, gondolhatod!! mindenkivel megosztottam az első kibújt fogacskát, az első átaludt éjszakát, az első lépéseket :) persze senki sem vette hasonlítgatásnak vagy dicsekvésnek, mert nem volt kihez :) egyszerűen tudták, hogy én ilyen vagyok. őszintén csak tiszta örömből tettem!! azután megszületett sógornőm kislánya és semmiféleképpen sem szerettem volna, hogy a háttérbe szoruljon mondjuk azért, mert a mi fiunk a korából kiindulva "érdekesebb" dolgokat csinál. hál Istennek ezt a családdal is sikerült megértetnem!! sogim nem olyan, mint én, ő nem kürtöli szét, ha valami első dolog történik a kicsivel, én meg le szoktam tolni, hogy miért nem szólt!!!! ugyan úgy örülök annak is, amikor a kis csaj csinál valamit!! :)

Ági

2011. márc. 5. 08:46
 6/15 anonim ***** válasza:
sajnos tényleg sokan vannak akik CSAK a saját gyerekük dolgainak örülnek,és csak az ő gyerekük tud mindent,ez a mi családunkba is igy van.Sógornőm fia mindig mindent előbb csinált,és mindig mindent jobban tud,szót fogadóbb,okosabb intelligensebb,ezzel nincs is semmi baj,amig hangot nem ad,hogy az enyém nem ilyen,miért nem csinálja már ezt meg azt,és mindezt teljesen kiakadva,vagy ha valamit mesélek a gyerekemről a még csak mosoly sincs az arcán,de már levegőt se véve vágja rá,hogy ó ezen mi már rég túl vagyunk vagy az én fiam most ezt meg azt tanulta.Én már oda jutottam,hogy meg se merek szólani ha ott van,vagy ha beszélünk kerülöm a gyerek témát,vagy teljesen közömbös dolgokról beszélgetünk.Én 2 gyerekes anyukaként tudom milyen érzés büszkének lenni a gyerekre,de sosem úgy teszem azt,hogy mások gyerekét lehúzom,vagy összehasonlítom,pláne nem családban.Elég csúnya dolog az ilyen és jellemileg elég elítélendő számomra.
2011. márc. 5. 08:58
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem dicsekvésből beszélek arról,hogy az én kisfiam miket csinál hanem mert egyszerűen örülök és boldog vagyok :)!

Nem biztos hogy más is így van vele én minden hónapnak örültem ha csinált új dolgot :D

2011. márc. 5. 09:22
 8/15 anonim ***** válasza:

én azt utálom mikor kierül, hogy a fele nem igaz!

Járunk babauszásra, és ott panaszkodtam régen, hogy egyáltalán nem mászik a babám, viszont már fel áll. Féltem, hogy kimarad a mászás. ekkor volt 9 hónapos. Van ott egy anyuka akivel szoktam beszélgetni pont egy hónappal fiatalabb a babája. És ő mondta, hogy persze, hogy az ő babája már mászik, már ül, és most már fel is áll. (természetesen az enyém is ült, már meg próbálkozott a felállással, csak nem mászott.) Gondoltam beszélek az oktatóval, hogy mit ajánl, mit csináljak. Ez az anyuka mindig bele szólt akármit beszéltünk. ekkor megkérdezte tőle az oktató,hogy mászik e már az ő babája. hebegett habogott, és kibőkte, hogy még nem, de már próbálkozik vele!!! Nekem meg azt mondta, hogy úgy spurizik, hogy alig lehet utolérni. Mikor felöltöztettük a babákat, akkor berakjuk őket járokába amig mi is felöltözünk. Akkor éppen sokan voltunk és 3 baba jutott 1 járokára. Az ővé az enyém és mégegy hasonló koru baba. Az enyém és a másik baba ült, ez az anyuka is beültette a babáját közéjük, de mindig feldölt. A másik anyukával folyamatosan ültettk szegényt, mert fektetve nem fértek el, de ülve maradni nem tudott fél percnél tovább. Gondoltam, akkor állni ezekután biztos nem tud!!

De akkor miért kell hazudozni??? MIre jó ez????

2011. márc. 5. 10:35
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
ismerem a helyzetet, az én anyósom szerint azéert nem ült a gyerekünk, mert én nem voltam kápes megtanitani rá. Élvezzük az anyaságot, és vegyük be azt a bizonyos le se ***om tablettát!
2011. márc. 5. 12:03
 10/15 anonim ***** válasza:
Én nem dicsekvésből teszem, de ha valami újdonság van, újabb fog, ülés állás, mostmár járás, akkor bizony fölhívom mamát kerit és a barátnőmnek is elújságolom, együtt örülünk, ezért társas lény az ember. Szerintem te vagy irígy, lehet, hogy ő valóban barátnőjének tart, és megosztaná veled az örömét te meg elég rosszindulatúnak tűnsz.De ez csak az én véleményem lehet nem így van.
2011. márc. 5. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!