A kisfiam néha hunyorog? Ez baj?
Figyelt kérdés
9 hónapos.2011. márc. 2. 22:35
1/4 anonim válasza:
Én biztos elvinném szemészetre. Jobb félni alapon.
2/4 anonim válasza:
Kislányom is hunyorog néha, 1 éves kora körül vettem észre először, már 2 éves. Jártunk szemvizsgálaton, elég tüzetesen megvizsgálták az Én megnyugtatásom végett (rossz a szemem, gyermekorom óta rövidlátó vagyok, paráztam, ezért a saját magándokimhoz vittem el). Semmi baja a szemeinek szerencsére, és elmagyarázták, hogy a kisgyermekek még nem tudnak úgy fókuszálni hirtelen sem közelre, sem távolra, mint a felnőttek, ezért hunyorognak esetenként. Az ok, amiért érdemes azért megvizsgálni a gyerkőc szemét, hogy nem hanyagolja-e egyik, vagy másik szeme "erőltetését", használatát a fókuszáláshoz. Ezt könnyen ki tudják mutatni.
3/4 anonim válasza:
mi voltunk szemészeten az akkor 2,5 éves fiammal. azt mondta a doki, h 1 éves kor előtt felesleges egy gyereket kivizsgálni, mert a szem ekkor még alakulóban van. 2 éves kor után már esetleg lehet. mi magán klinikán voltunk, mert az sztk- ban azt mondták nincs baja a szemének, holott tudtuk, h ez nem igaz. kiderült, h az egyik szeme -10 es és -7 cillinderes, a másik pedig - 9 es. érdemes magán dokihoz fordulni, alaposabb munkát végez. összesen 4000 ft volt mindenestől.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 3. 14:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!