4 hónapos babámnál elkezdtem a kengurut használni, mert kényelmesebb és jobb vele közlekedni, mint a b. kocsival. De nem szeretni, szerintem fura neki. Hogy szerettessem meg vele?
Nem tudom hány kiló a babád, de sajnos az elölhordozás 7 kg felett már nem ajánlott. Ezen felül sok baba már nem is érzi jól magát elöl hordozva, hiszen alig lát ki, pedig ilyenkor már nagyon izgalmas a világ. A baba szempontjából az elölhordozás határa kb. 4 hónap. Ekkor szokták a babákat kifelé fordítani, ami sem fiziológiai, sem pszichés szempontból nem megfelelő ( a pszichológiai szempontokról egy rövid összefoglaló: [link] ill. még egy cikk [link] )
Ezen felül természetesen az sem mindegy miben hordod a kicsit. Ahogy neked sem egyformán kényelmes minden hordozóeszköz, úgy neki sem az. Ha nem érzi magát biztonságban, ill. nem kényelmes neki, akkor is tiltakozhat a hordozás ellen.
Szóval javaslom neked, hogy próbálkozz meg a háton vagy csípőn hordozással, ezt az ilyen idős babák sokkal jobban szeretik. Ha pesti vagy, javaslom mindenképp menj el a hordozóházban, ahol mindenféle hordozóeszközt (nem csak kendőt) kipróbálhatsz, és képzett hordozási tanácsadók segítenek neked. [link]
Ha további kérdéses van, itt szakértőtől kaphatsz rá választ: [link]
És végül egy kis összefoglaló a hordozásról: [link] - itt a babahordozás, információs füzetre vagy bármely cikkre kattintva
Ha szeretnél írhatsz nekem is privit, vagy ha megírod merre laksz, segítek neked a környéken segítséget találni. További szép hetet és jó hordozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!