1 év feletti gyerekek anyukái, ahol a baba már próbálkozik beszélni, szerintetek reális ez a leírás?
Szerintem igen,nalunk pontosan igy van ahogy le van irva,kiveve a mozgasfejlodes mert abban elorebb vagyunk.
1eves mult
"12-15 hónapos korban: kétszavas mondatot használ, két szótagot is kiejt, 3-4 szót mond, kommunikálni akar "
Mint írtam, ez nem törvényszerű! Van olyan gyerek, aki már kicsit előrébb tart, a másik majd később kezdi... egyéni fejlődés... 3 éves korukra meglátod, nem lesz nagy különbség a beszédben :) Amiatt kár nyugtalankodni, a gyereket nyüstölni, mert nem egy táblázat szerint fejlődik! Mindig annak örülj, amit épp tud! Lehet, hogy holnap vagy a jövő héten eléd áll és mondja: "anya, inni!" ... Ha meg majd csak 1-2 hónap múlva teszi, akkor sincs lekésve semmivel.
12-15 hós gyerek nem beszél még tőmondatokban,illetve nem általános.Az általános az,hogy egy-két szót mond-szerintem még az is remek produkció!
Az én fiam 13 hónapos annyit mond hogy "gyere", és "tata",viszont babanyelven már kész szövegeket magyaráz...
Ketszavas mondat lehet mondjuk,te dede(te gyere)mutat ram majd huz a kezevel.13hos lesz.
Nem hiszem hogy ennel nagyobb dolgokra gondol a cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!