Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lelkiismeretfurdallásból...

Lelkiismeretfurdallásból vállalnátok testvért gyermeketek mellé?

Figyelt kérdés

Most ezalatt azt értem, hogy én egyke voltam, és tudom milyen sz@r érzés. Ezért tengődöm, hogy vállaljunk e testvért, mert nem szeretném őt is erre ítélni--amúgy is imád gyermekek közt lenni, most 2 éves.

Viszont bevallom, hogy megint előről kezdeni ezt a babakort, egy rémálomnak tartom. Nagyon nehéz volt a fiammal ez a 2 év, Ő olyan volt, hogy wc-re is alig lehetett tőle elmenni--hogy ez szoktatás kérdése volt, nem hiszem-ezt haggyjuk is.

Szívem szerint örökbefogadnék egy 2 éves v. idősebb gyermeket, de a férjem ezt nagyon ellenzi.

Hát ezért vergődöm, hogy merjek e megint babát vállalni, hogy mi lesz, ha Ő is ilyen nehéz eset lesz: hasfájás a rosszabb fajtából, fogzás, nyűgösködés stb.

Ti mit választanátok????

2011. febr. 22. 13:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
hát nem könnyű döntés, köszönöm a válaszotokat!!!
2011. febr. 22. 14:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem,csak ugy valalok be tesod ha szivembol akarni fogom.ha nem erzem ugy nem lesz.
2011. febr. 22. 14:42
 13/15 anonim ***** válasza:
Egy az egyben úgy érzek, ahogy te. Igaz, nekem van tesóm, de sosem álltunk egymáshoz közel (4 év). Sokáig úgy voltam vele én is, hogy mégegyszer ezt a 1,5-2 évet (most 20 hónapos a lányom) nem csinálom végig. Kizárt. De engem is hajt a lelkiismeretfurdalás. Azt olvasom én is mindenhol, hogy max 2 éves korkülönbséggel nőnek össze jól (ami nálunk máris kizárt), e fölött már elsiklanak egymás mellett. Ez is baromira zavar: hogy akkor most én elvettem tőlük a lehetőséget, hogy összenőjenek? Hamarabb kellett volna? Elkéstem? Tudom, hülyeség. :) És ennek ellenére még mindig úgy vagyok vele, hogy nem akarom mégegyszer ezt az elejét. Viccesen szoktam mondani a páromnak, hogy akkor lesz második, ha ő marad itthon vele. :) Ő nagyon szeretne másikat. Teljes kétely van bennem. Döntés előtt állok, hogy most nyáron vállaljak mégegyet vagy menjek vissza szeptemberben és kockáztassam, hogy baromi nagy korkülönbség lesz köztük...ezt sem szeretném.
2011. febr. 22. 15:28
 14/15 anonim ***** válasza:
...menjek vissza szeptemberben dolgozni...
2011. febr. 22. 15:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ha nagyobb a korkülönbség, mint 3 év, akkor ugyan "nem nőnek össze" a tesók, de azért még lehet közöttük nagyon jó a kapcsolat. A nagyobb "terelgeti", segíti a kisebbet, büszke rá, hogy ő a nagyobb, és a kicsi felnéz rá. A semminél pedig biztosan sokkal jobb ez a helyzet, mint ha egyáltalán nem lenne testvér.

Nekem a bátyám 10 évvel idősebb nálam, mégis eljött az az időszak, amikor megtaláltuk a közös hangot, és nagyon jó volt, hogy pl. az első bulijaimra elkísért, vagy éppen segített "helyre tenni" egy túl elszánt udvarlót, amikor kellett. Vele beszéltem meg nagyon sok mindent, amit a szüleimmel nem akartam, és a mai napig nagyon jó a viszonyunk.

2011. febr. 22. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!