Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adott valaki 11 hónaposan...

Adott valaki 11 hónaposan bolti tejet a babájának?

Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 17:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Károlynak: [link]
2011. febr. 22. 08:31
 22/24 anonim ***** válasza:
Én most kezdtem adni neki 11 hónaposan, 6-7 alkalommal kapott, eddig semmi baja.Én csak azt nem tudom, hogy ezt a boltit is fel kell-e forralni, vagy csak a "rendes" tejet.
2011. febr. 22. 08:48
 23/24 Bányai Károly ***** válasza:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:31

Ha figyelmesebben olvastad volna a hozzászólásaimat, pont azt írtam, hogy NEM adnék állati tejet egy 11 hónapos gyereknek, és nem a kecsketejet javasoltam. FELNŐTT esetében továbbra is fenntartom, hogy ha már valaki tejet iszik, akkor egészségesebb választás a kecske, mint a tehéntej.

2011. febr. 22. 12:30
 24/24 Bányai Károly ***** válasza:

Hoppá!

Aszongya A bolti tejről: homogenizálási folyamat ezenfelül „maszkolja” (álcázza) a zsírt a lebontó lipáz nevű enzim elől, ami ezáltal könnyebben rakódik le a belső szervekben.

"Ezekre a baktériumokra az emberi bélflórának részben szüksége volna. Ezért használjuk ma oly gyakran őket a bélflóra rendezésekor. A pasztörizálással azonban kiirtjuk őket a tejből. Más, ellenállóbb baktériumok viszont túlélik, ettől büdösödik meg a bolti tej."

Tanácsom tehát, hogy egyéves koruk előtt a gyerekek ne kapjanak tehéntejet, utána pedig lehetőleg homogenizálatlan bio-gazdatejet vagy kecsketejet. Az utóbbiak sokkal jobban emészthetők, és kevésbé allergizálnak, mint a bolti.

[link]

2011. febr. 22. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!